Το Subud Ελλάδος και το Σπίτι της Κύπρου, διοργανώνουν ρεσιτάλ του βαθύφωνου Χριστόφορου Σταμπόγλη με την Άρυ Σουτέτζα Δαυίδ στο πιάνο, με έργα των J. B. Lully, G. Verdi, C. Porter και Μ. Χατζιδάκι, για την υποστήριξη του Ταμείου Υποτροφιών στη μνήμη του Μιχαήλ Νεοκλή Δαυίδ, την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015, στις 20:30, στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Ο βαθύφωνος Χριστόφορος Σταμπόγλης και η διακεκριμένη Ινδονήσια πιανίστα Ary Soutedja έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν και πάλι για φιλανθρωπικό σκοπό: την υποστήριξη των  περιοχών της Ινδονησίας που επλήγησαν  από το μεγάλο τσουνάμι του 2004. Αυτή τη φορά τους φέρνει κοντά η δημιουργία μιας υποτροφίας προς ένα νέο καλλιτέχνη που θεσμοθετήθηκε από το Subud Greece, στη μνήμη του συζύγου της Ary, Μιχαήλ Νεοκλή Δαυίδ που έφυγε από τη ζωή, πρόωρα, τον Απρίλιο του 2013.

Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν στο μεν πρώτο μέρος περιλαμβάνει συνθέσεις των Lully και του Verdi που αφορούν στον έρωτα, το θάνατο και το πένθος και οδηγούν αρμονικά στο κορυφαίο έργο του Μάνου Χατζιδάκι “Ο κύκλος του CNS”,” ενώ στο δεύτερο μέρος η ανατρεπτική επιλογή 7 τραγουδιών του Cole Porter είναι ένας ύμνος στη χαρά της ζωής, όπως ήταν άλλωστε και αυτό που χαρακτήριζε τη ζωή του ίδιου του Μιχαήλ.

Ο Μιχαήλ Νεοκλής Δαυίδ υπήρξε ένας εμπνευσμένος άνθρωπος ο οποίος εργάστηκε ώστε να έρθουν κοντά οι άνθρωποι μέσα από την κοινή και πολύμορφη γλώσσα της τέχνης. Ο ίδιος εργάσθηκε ως ζωγράφος, γλύπτης, ποιητής με πρωτοποριακούς τρόπους και  απόλυτα προσωπικό μινιμαλιστικό  ύφος. Οργάνωσε με την πολύτιμη συνεργασία της συζύγου του και πιανίστας Άρυ Σουτέτζα-Δαυίδ το ετήσιο Φεστιβάλ [email protected], στην Τζακάρτα και σε άλλα μέρη της Ινδονησίας. Πρόκειται για μία μοναδική διοργάνωση που ξεκίνησε το 2001, διαφορετική κάθε χρόνο, στην οποία έλαβαν μέρος καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Ο Μιχαήλ, σαν ένας γνήσιος αναγεννησιακός άνθρωπος, πίστευε ότι η τέχνη πρέπει να αγγίζει όλους τους ανθρώπους και υπηρέτησε με ζήλο αυτόν τον στόχο.

Για να τιμήσει τη μνήμη του εξαιρετικού αυτού ανθρώπου που έφυγε νωρίς από την ζωή, το Subud Ελλάδος καθιερώνει την Υποτροφία Μιχαήλ Ν. Δαυίδ, η οποία θα στηρίζει ετήσια ένα νέο Έλληνα καλλιτέχνη.

Το Subud είναι ένας σύνδεσμος ανθρώπων από όλα τα μήκη και πλάτη της γης ο οποίος σεβόμενος τις διαφορετικές θρησκείες και κουλτούρες, ενώνει όλους τους ανθρώπους μέσα από την πνευματικότητα και ελπίζει ότι θα συνεχίσουν όλοι, ο καθένας με τον τρόπο του, την προσπάθεια για έναν καλλίτερο κόσμο, όπως έκανε και ο Μ. Ν. Δαυίδ όσο ήταν σ’ αυτή τη ζωή.