Το Reaction/Action, που παρουσιάζει η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών στις 27 Μαΐου, φιλοξενεί νέες δημιουργίες καλλιτεχνών που, αν και εκφράζονται με διαφορετικό τρόπο, συνδέονται μεταξύ τους από την κοινή τους στάση στη σύγχρονη και την ηλεκτρονική μουσική.

Δημιουργούν αθόρυβα και αντλούν ακούσματα και ήχους συμβατικών οργάνων και ηλεκτρονικών εφέ από οποιαδήποτε υπάρχουσα πηγή χωρίς την παραμικρή αναστολή. Αν και δρουν σε καιρούς κοινωνικής και πολιτιστικής κρίσης, η οποία καθιστά πιο δύσκολες τις διόδους έκθεσης των ιδεών τους, ανήκουν σε μια εγχώρια σκηνή που στέκεται επάξια στο παγκόσμιο μουσικό γίγνεσθαι.

Στο πλαίσιο αυτό, η Elektronik Meditation, που είναι το οπτικοακουστικό πρότζεκτ του Γιάννη Αναστασάκη και της Deniz Αγγελάκη, θα παρουσιάσει ένα έργο για το χρώμα και την απουσία του με μελωδικές και noise ηχητικές αναφορές και αυτοσχεδιασμό χρωμάτων πάνω σε καμβά.

Ο παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής Biomass (Πάνος Κυβελέας) θα σχολιάσει, με το έργο Revonoiz, τις καταστρεπτικές επιπτώσεις του πόλεμου, με ψηφιακές εικόνες και ήχους από την εισβολή στο Ιράκ. Πρόκειται για ένα οπτικοακουστικό πρότζεκτ βασισμένο στον πόλεμο, τα μέσα ενημέρωσης και το τέλος του εμπορίου.

Τέλος, το ensemble της Τάνιας Γιαννούλη θα αποδώσει το έργο της, Transcendence, μια σουίτα για το χρόνο, τη ζωή και τη δημιουργία σε δύσκολες εποχές, με στοιχεία σύγχρονης τζαζ και μουσικής δωματίου.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Αντώνης Φράγκος

ELEKTRONIK MEDITATION
Γιάννης Αναστασάκης: guitars, fx, live sampling
Deniz Αγγελάκη: live painting, visuals
Θοδωρής Ρέλλος: βαρύτονο σαξόφωνο, φλάουτο
Νίκος Σιδηροκαστρίτης: τύμπανα

BIOMASS    
Πάνος Κυβελέας: προγραμματισμός, δειγματοληψία, πλήκτρα, ρυθμομηχανές
Κρυσταλία Θεοδώρου (Corniza): πλήκτρα, ρυθμομηχανές
Στέφανος Κωνσταντινίδης: αναπαραγωγή εικόνας

TANIA GIANNOULI ENSEMBLE
Τάνια Γιαννούλη: πιάνο
Guido De Flaviis: σαξόφωνα
Σόλης Μπάρκι: κρουστά, ιδιόφωνα, didgeridoo
Αλέξανδρος Μποτίνης: τσέλο
Γιάννης Νοταράς: τύμπανα
Marcantonio Lunardi: βίντεο