Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο, Πυρφόρος του Brandon Sanderson σε μετάφραση Γιάννη Ιωαννίδη.

Πριν από δέκα χρόνια ο Όλεθρος ήρθε στον κόσμο.
Εμφανίστηκε σαν μια εκτυφλωτική λάμψη στον ουρανό και χάρισε υπεράνθρωπες δυνάμεις σε μια πλειάδα καθημερινών ανθρώπων. Πλημμυρισμένος από φόβο και δέος, ο υπόλοιπος κόσμος άρχισε να αποκαλεί τους ανθρώπους αυτούς Επικούς. Οι Επικοί, όμως, δεν είναι φιλικά διακείμενοι προς την ανθρωπότητα. Μαζί με τις απίστευτες ικανότητές τους απέκτησαν και το πάθος της εξουσίας και η απόλυτη εξουσία προϋποθέτει τη συντριβή του ελεύθερου ανθρώπινου πνεύματος.

Η πόλη του Νιουκάγο είναι πια ελεύθερη. Μέχρι πρόσφατα ο Ντέιβιντ πίστευε πως κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο, καθώς όλοι έλεγαν πως ακόμα και οι Τιμωροί δεν είχαν κατορθώσει ποτέ να εξολοθρεύσουν έναν Ανώτερο Επικό. Όμως ο πανίσχυρος, φαινομενικά άτρωτος Ατσαλόκαρδος βρήκε τελικά το θάνατο απ’ το χέρι του. Η επιτυχία αυτή θα έπρεπε να κάνει τα πράγματα πιο εύκολα, αντί γι’ αυτό όμως έφερε τον Ντέιβιντ αντιμέτωπο με νέα, βασανιστικά ερωτήματα.
Ο αγώνας της ανθρωπότητας εναντίον των Επικών έχει μεταφερθεί τώρα στην Αποκατεστημένη Βαβυλώνα, την πόλη που κάποτε ήταν γνωστή ως Μανχάταν. Μισοβυθισμένη στη θάλασσα κι έχοντας χάσει την αλλοτινή της αίγλη, η Αποκατεστημένη Βαβυλώνα είναι ένας τόπος όπου η ανθρώπινη ζωή έχει ελάχιστη αξία και βρίσκεται υπό την εξουσία της μυστηριώδους Επικής Ρεγκάλια. Στην προσπάθειά του να βρει τις απαντήσεις που αναζητά, ο Ντέιβιντ θα κληθεί να αναλάβει μια αποστολή γεμάτη απίστευτους κινδύνους, ακόμα πιο τρομακτική και θανάσιμη απ’ τη σύγκρουσή του με τον πανίσχυρο Ατσαλόκαρδο.

Ο Brandon Sanderson είναι ο δημιουργός της τριλογίας Ομιχλογέννητοι, που σημείωσε διεθνώς τεράστια εκδοτική επιτυχία. Είναι επίσης ο συγγραφέας που επιλέχτηκε για να ολοκληρώσει τη σειρά Ο Τροχός του Χρόνου, του Robert Jordan. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από είκοσι πέντε γλώσσες κι έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Ζει και εργάζεται στη Γιούτα των ΗΠΑ.

Περισσότερες πληροφορίες για αυτόν και τα βιβλία του θα βρείτε στο: www.brandonsanderson.com.