Την έκδοση «Project FIX: Αναβιώνοντας το Μέλλον», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ποταμός, προλογίζει ο αρχιτέκτονας και δάσκαλος Ηλίας Ζέγγελης, ενώ τον επίλογο έχει γράψει ο Βρετανός αρχιτέκτονας Tim Ronalds.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η συγγραφέας, αρχιτέκτονας Καλλιόπη Κοντόζογλου (υπεύθυνη έργου, ως εταίρος της 3SK Στυλιανίδης ΑΕ, 2003-2010, της ομάδας που κέρδισε τον διαγωνισμό για την μετατροπή του εγκαταλελειμμένου κτιρίου της ζυθοποιίας Φιξ σε Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης) θα ξεναγήσει τους συμμετέχοντες στο κτίριο του Μουσείου και θα συζητήσει μαζί τους σχετικά με τον σχεδιασμό και την κατασκευή του, εστιάζοντας σε λεπτομέρειες και πτυχές άγνωστες στο ευρύ κοινό.

Σύντομο Βιογραφικό

Η Καλλιόπη Κοντόζογλου σπούδασε στο Λονδίνο στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και συνεργάσθηκε με τον Tim Ronalds επί σειρά ετών ενώ δίδασκε στο Αrchitectural Αssociation. Από το 1990 διατηρεί αρχιτεκτονικό γραφείο στην Αθήνα, όπου κατά καιρούς συνεργάζεται και με άλλους. Έχει διδάξει ως επισκέπτρια καθηγήτρια στο GSD Harvard, και από το 2014 είναι Adjunct Professor of Architecture στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αυστραλίας. Επίσης διδάσκει κάθε καλοκαίρι στο EU Programme του Κινέζικου πανεπιστημίου Huazhong. Έργα της έχουν επιλεγεί για τα Βραβεία Mies van der Rohe και ΕΙΑ και μελέτες της έχουν δημοσιευθεί και εκτεθεί πολλές φορές στην Ελλάδα και διεθνώς.

Κεντρική φωτογραφία: Από το εξώφυλλο του βιβλίου, Πάνος Κοκκινιάς, ΕΜΣΤ, 2019

Διαβάστε επίσης:

Κοντόζογλου Καλλιόπη – Project Fix