Μια ομάδα καταξιωμένων Ελλήνων παρουσιάζει στο κοινό της Νέας Υόρκης μία δουλειά υψηλών απαιτήσεων και αξιώσεων. Πρόκειται για το αγγλικό θεατρικό έργο Prime Numbers του Γιάννη Σκαραγκά, σε σκηνοθεσία της Φωτεινής Μπαξεβάνη .

Το έργο βασίζεται στο ομότιτλο αγγλικό μυθιστόρημα του Γιάννη Σκαραγκά για το οποίο τιμήθηκε με υποτροφία του Fulbright Foundation για να συμμετάσχει στο έγκριτο πρόγραμμα IWP του πανεπιστημίου της Iowa.

Το έργο Prime Numbers είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με πολιτικές προεκτάσεις και απροσδόκητες εκπλήξεις, που καθηλώνει τους θεατές μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ο Έντι είναι ένας συγγραφέας στο Λος Άντζελες  που μετά από ένα ατύχημα, βρίσκεται σε ένα ερημικό μοτέλ του Μεξικό, όπου τον περιθάλπουν πέντε άγνωστοι. Το ατύχημα του έχει προκαλέσει αμνησία και δεν μπορεί να επικοινωνήσει με κανέναν λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Όταν κάποια στιγμή υποπτεύεται ότι οι πέντε συγκάτοικοί του είναι άνθρωποι για τους οποίους έχει γράψει στο τελευταίο του βιβλίο, είναι πολύ αργά για να φύγει…

Το έργο παίζει με την αλληγορία και τις συγκινησιακές καταστάσεις, μέσα από έναν ιδιαίτερο και ποιητικό λόγο. Μπορούμε να αλλάξουμε την μοίρα μας σε βάρος άλλων ανθρώπων ή λαών; Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στην πραγματικότητα και την αλήθεια; Πού μπορεί να φτάσει κάποιος στο όνομα του έρωτα και της εκδίκησης; Στα μαθηματικά, ως πρώτοι αριθμοί (Prime Numbers) ορίζονται αυτοί που διαιρούνται μόνο με τον εαυτό τους και την μονάδα. Στο έργο, αυτοί οι αριθμοί γίνονται το σύμβολο ανθρώπων που κρύβονται από τον πραγματικό κόσμο. Η παράσταση του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού είναι υποψήφια για τα New York Innovative Theatre Awards.