Από τις Εκδόσεις Λιβάνη θα κυκλοφορήσει σύντομα το βιβλίο του Βαγγέλη Γκούφα με τίτλο, «Πικρή, μικρή μου αγάπη».

Όταν ο Αλέξης και η Βάνα συναντιούνται, συγκλονίζονται από έντονα συναισθήματα και νιώθουν να παρασύρονται στη δίνη ενός ακατανίκητου πάθους. Πριν προλάβουν όμως να ζήσουν την αγάπη τους, η σκληρή πραγματικότητα ανατρέπει τα δεδομένα και τους οδηγεί από το όνειρο στη φωτιά του μίσους.

Θα καταφέρει ο έρωτας να νικήσει τα εμπόδια ή θα συντριβεί στη δύναμη του πεπρωμένου που αδυσώπητο παραμονεύει στο δρόμο τους;

Μια ιστορία όλο συγκίνηση και πάθος, γεμάτη περιπέτειες, απρόοπτα και ανατροπές.

Η σειρά «Πικρή, μικρή μου αγάπη» ακουγόταν για έξι σχεδόν χρόνια καθημερινά από το ραδιόφωνο στις αρχές της δεκαετίας του ’60 και έμελλε να γίνει το μακροβιότερο ραδιοφωνικό σίριαλ όλων των εποχών στην Ελλάδα.

«Η Βάνα έπαιζε στο δικό της ταµπλό και νόµιζε πως ήξερε καλά το παιχνίδι και την έκβασή του. Πώς να υποψιαστεί ότι κάποιοι άλλοι διέγραφαν, για λογαριασµό της, µια µοίρα διαφορετική; Μήπως, όµως, ήταν καθαρός ο ψυχικός της κόσµος; Είχε, πράγµατι, ανακαλύψει ποιες πράξεις της θα προωθούσαν τον Αλέξη κι εκείνη στο µονοπάτι που θα της χάριζε την ψυχική της ηρεµία;»

Ο Βαγγέλης Γκούφας, θεατρικός συγγραφέας, σεναριογράφος και ποιητής, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1925. Σπούδασε νομικά. Ξεκίνησε να εργάζεται ως δημοσιογράφος και από πολύ νωρίς ασχολήθηκε με το θέατρο ως σεναριογράφος. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, καθώς και με τη διαφημιστική εταιρεία «Γνώμη».

Έχει γράψει πολλά θεατρικά έργα, κινηματογραφικά σενάρια, πρωτότυπα ραδιοφωνικά σκετς και παρλάτες, διασκευές για την τηλεόραση και στίχους πολλών τραγουδιών γνωστών συνθετών όπως των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Κουνάδη, Πλέσσα κ.ά., από τα οποία ξεχώρισαν το «Όνειρο δεμένο», «Χάθηκε το φεγγάρι», «Τα δάκρυά μου είναι καυτά», «Το σύννεφο έφερε βροχή» κ.ά. Οι πρώτες του ραδιοφωνικές συνεργασίες ήταν σε κείμενα της ραδιοφωνικής σειράς «Πικρή, μικρή μου αγάπη». Ανάμεσα στα θεατρικά του έργα ξεχωρίζουν τα μονόπρακτα «Το κρατητήριο», «Η επιστροφή του ευεργέτη», «Η οργή», «Μικρή παρένθεση», καθώς και το «Μην πατάτε τη χλόη» που συνέγραψε με τον Β. Ανδρεόπουλο.

Παράλληλα έγραψε και πολλές ποιητικές συλλογές. Ο Βαγγέλης Γκούφας είναι ιδρυτής του θεατρικού σχηματισμού «Δωδεκάτη Αυλαία» και ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος. Επίσης είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου. Το 2006 η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδoς τον τίμησε για τη συνολική πλούσια καλλιτεχνική του προσφορά.