Έργο τέχνης της Πάουλα Ρέγκο (Paula Rego) πρόκειται να πωληθεί σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s την επόμενη εβδομάδα στο Λονδίνο και μπορεί να καταρρίψει νέο ρεκόρ.

Το προκλητικό έργο της ζωγράφου από την Πορτογαλία με θέμα τις αμβλώσεις, τους ρόλους των φύλων και την ενδοοικογενειακή βία έχει βρει νέο κοινό, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «The Guardian».

Από τον θάνατό της το 2022, η τιμή-ρεκόρ για έργο της σε δημοπρασία έχει αυξηθεί σημαντικά, από 1,1 εκατ. λίρες Αγγλίας το 2015 σε νέο ρεκόρ λίγο πάνω από 3 εκατ. λίρες Αγγλίας στον οίκο Christie’s τον περασμένο Οκτώβριο.

Το έργο «Meadow» διατίθεται πρώτη φορά στην αγορά από τότε που αποκτήθηκε το 1997 μετά την παρουσίασή του στη γκαλερί Marlborough στη Νέα Υόρκη. Η αρχική εκτίμηση της τιμής πώλησής του ανέρχεται σε περίπου τρία εκατομμύρια αγγλικές λίρες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Κεντρική εικόνα θέματος: Paula Rego, 1935 – 2022 | Meadow | pastel on paper laid down on aluminium 170 by 149.7 cm. 66⅞ by 59 in. Executed in 1996 (λεπτομέρεια έργου), via sothebys.com