Την κωμωδία του Ούλλιαμ Σαίξπηρ Όπως σας αρέσει θα παρουσιάσει για ένα μήνα η θεατρική ομάδα Angelus Novus, κάνοντας πρεμιέρα την Τετάρτη 6 Μαΐου, στο θέατρο Βαφείο.

Πρόκειται για μία κωμωδία του Σαίξπηρ, που χρονολογείται ανάμεσα στο 1598 και το 1600, η οποία οφείλει πολλά στον μύθο της Αρκαδίας και στην παράδοση των βουκολικών ειδυλλίων της Αναγέννησης, όπου η αγροτική εξοχή και τα δάση προσφέρουν άσυλο στους φυγάδες της πόλης ή της Αυλής και γίνονται το ιδανικό -και ουτοπικό- πλαίσιο για αγνούς έρωτες και ευτυχισμένη ζωή.

Το Όπως σας αρέσει είναι κατά βάση ένα συντηρητικό έργο που επιβραβεύει τα συμβατικά κοινωνικά ήθη, επιστέφοντας τελικά στην κανονικότητα και την νομιμότητα, είτε ως ένα έργο ανατρεπτικό, που εκθέτει την αστάθεια των παραδοσιακών σεξουαλικών ρόλων και αξιών.

Και στο παραπάνω συμβάλλει και η σύμβαση του ελισαβετιανού θεάτρου που θέλει άνδρες ηθοποιοί να ερμηνεύουν όλους τους ρόλους, και τους γυναικείους, όπως συμβαίνει και στην παρουσίαση από την Angelus Novus.

Η μετάφραση είναι της Ελένης Μερκενίδου, η σκηνοθεσία του Δαμιανού Κωνσταντινίδη, τα σκηνικά-κοστούμια του Απόστολου Αποστολίδη, η μουσική του Κωστή Βοζίκη, η επιμέλεια κίνησης της Έφης Δρόσου, οι φωτισμοί της Ελίζας Αλεξανδροπούλου (ομάδα beforelight).

Πρωταγωνιστούν: Νίκος Αλεξίου: Λε Μπω, Ιάκωβος, Λόρδος, Γιάννης Δρακόπουλος: Αδάμ, Χρυσοπετράκιας, Λόρδος, Θοδωρής Θεοδωρίδης: Δούκας Φρειδερίκος, Σίλβιο, Γουίλλιαμ, Λόρδος, Δημήτρης Καρτόκης: Ντένις, Αμιέν, Φοίβη, Αντώνης Κρόμπας: Κάρολος, Εξόριστος Δούκας, Κόριν, Ώντρεϋ, Κώστας Λούκας: Ορλάντο, Λόρδος, Λεωνίδας Μαράκης: Σήλια, Υμέναιος, Τάσος Μπαρνιαδάκης: Όλιβερ, Λόρδος, Εσπερία, Σερ Όλιβερ ο Παντρολογητής, Ζακ Λε Μπουά και Δημήτρης Ντάσκας: Ροζαλίντα.