Δευτέρα βράδυ λοιπόν και η αλήθεια είναι ότι η μέρα δεν σου αφήνει πολλές επιλογές για διασκέδαση. Κατεβαίνουμε με τα πόδια στο κέντρο αναλογιζόμενοι τι μας περιμένει στην παράσταση των Opera Chaotique.

Από τον Μιχάλη Χρυσό

Σίγουρα το όνομα του αγαπητού κυρίου Charles Bukowski είναι το πιο δυνατό χαρτί στο μανίκι του γκρούπ και ο λόγος που αρκετός κόσμος, για τα δεδομένα της ημεράς, παραβρέθηκε στο Faust.

Ο χώρος επιβλητικός, σαν ταξίδι στο χρόνο, με το περίεργο χρωματιστό πάτωμα, τις βαριές μπορντούρες στους τοίχους και φυσικά την σκηνή, να παραπέμπουν άμεσα σε μια τυπική Αμερικάνικη σκηνή κάποιου υπόγειου μπάρ!

Το ντουέτο λοιπόν ξεκινάει, πίσω από τις κουρτίνες, με τον Tennor Man να αρπάζει με εκρηκτική ενέργεια το μικρόφωνο και να σημαίνει την έναρξη. Αμέσως καταλάβαμε ότι επρόκειτο για κάτι ξεχωριστό, αφού από τα πρώτα δευτερόλεπτα ο εν λόγω κύριος μας έβαλε στο πνεύμα του σουρεαλισμού, του χιούμορ και της εντασης που θα είχε αυτή η παράσταση.

Το ευρηματικό χιούμορ και το στοιχείο της αλληλεπίδρασης με το κοινό αναδύθηκε από τις πρώτες στιγμές. Στα μικρά διαστήματα σοβαρότητας, υπήρχε η αφήγηση μικρών βιογραφικών γεγονότων από την ζωή του ποιητή, συνοδευόμενη από τις ιδιαίτερα πλεγμένες μουσικές ιστορίες, που συνέθεσαν για αυτόν οι μουσικοί.

Από την σκηνή συνολικά πέρασαν: ένας τσελίστας, μια χορεύτρια, δύο αιθέριες γυναικείες υπάρξεις απαγγέλοντας ποίηση, και δύο εξαιρετικές τραγουδίστριες! Ένας ολοκληρωμένος θίασος, που είχε αναφορές σε τσίρκο, κι άλλοτε θύμιζε καμπαρέ άλλοτε μπουρλέσκ, και στις πιο σκοτεινές στιγμές του τα τζαζ- μπλουζ μπαράκια τις Νέας Ορλεάνης!

Ακούσαμε εύστοχες διασκεύες από όπερα μέχρι νησιώτικα. Πανκ και ροκ κομμάτια παιγμένα από κατεξοχήν όργανα συμφωνικής ορχήστρας και φυσικά αποσπάσματα από εξαιρετικά ποιήματα!

Αυτό που μας έμεινε στο μυαλό είναι η έντονη θεατρικότητα όλων όσων συμμετείχαν, ο πηγαίος και αβίαστος αυθορμητισμός, που δεν είχε ως αυτοσκοπό το χιούμορ επί σκηνής, αλλά το πρόκρινε σαν μια πρόταση «αλλιώτικου» τρόπου μελοποίησης και απόδοσης ποιημάτων και κειμένων!

Oι Opera Chaotique θα βρεθούν στο Faust για τρεις ακόμα παραστάσεις, τις Δευτέρες 16, 23 και 30 Μαρτίου2015. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ