Συνεχίζει την πρωτοβουλία του #PRLOVE ο Βέλγος καλλιτέχνης δρόμου ROA· διατρέχοντας το Πουέρτο Ρίκο, έχει προς το παρόν ολοκληρώσει 15 μεγάλου μεγέθους τοιχογραφίες για να ευαισθητοποιήσει τους πάντες όσον αφορά την πανίδα της νήσου της Καραϊβικής και να τιμήσει τη βιοποικιλότητά της αλλά και τους ειδικούς που εργάζονται ακούραστα για την προστασία της.

Ο ROA κατάγεται από τη Γάνδη (Ghent) και είναι κυρίως γνωστός για την εμμονή του με τα ζώα και τα τρωκτικά. Στις τοιχογραφίες του, συχνά συνδυάζει ζωή, θάνατο και μετά θάνατον ζωή, κάτι που τον διακρίνει από τους πιο παραδοσιακούς ομότεχνούς του. Στα έργα του, ζωγραφίζει σκελετό και εσωτερικά όργανα.

Η τοιχογραφία στο πυροβολείο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο Fort Amezquita, στην άκρη της Isla De Cabras είναι η μεγαλύτερη που έχει ολοκληρώσει ο ROA στο Πουέρτο Ρίκο· είναι το πιο πρόσφατο έργο του και απεικονίζει έναν μικρό μανάτο – θαλάσσιο θηλαστικό – και τον σκελετό ενός ενήλικου μανάτου (www.instagram.com). Άλλα είναι, στην πόλη Guánica ο λοφιοφόρος φρύνος, στην πόλη Utuado ο πορτορικανός παπαγάλος, ο καρχαρίας τίγρης στη Río Grande και η σκορπίνα στη Naguabo.

Η πρωτοβουλία #PRLOVE υλοποιείται σε συνεργασία με τον Elegel Group του Πουέρτο Ρίκο, στηρίζεται οικονομικά από την Coqui Charities και σε αυτή συνεργάζονται πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις και ανεξάρτητες ομάδες, όπως οι DRN, Conservación ConCiencia και Caribbean Manatee Conservation Center.

Ο ROA έχει δημιουργήσει πάνω από 1.000 τοιχογραφίες σε πόλεις της Ευρώπης, των ΗΠΑ, της Αυστραλίας, της Ασίας, της Νέας Ζηλανδίας και της Αφρικής. Στον λογαριασμό του Elegel Group στο Instagram (https://www.instagram.com/elegel) έχουμε τη δυνατότητα να δούμε πολλά από τα δημόσια έργα του Βέλγου καλλιτέχνη δρόμου στο Πουέρτο Ρίκο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ