Η New Star θα προβάλει από 3 Σεπτεμβρίου 2015 στους κινηματογράφους την απολαυστική ιταλική κωμωδία «ΟΙ ΜΙΚΡΟΑΠΑΤΕΩΝΕΣ» (Audace colpo dei soliti ignoti), του Νάνι Λόι, η οποία είναι η εξαιρετική συνέχεια, μόλις ένα χρόνο μετά, της ταινίας-θρύλου του Μάριο Μονιτσέλι, Ο κλέψας του κλέψαντος.

Σε αυτήν την κωμωδία, ένας αποτυχημένος αρχηγός συμμορίας και οι μπράβοι του επιδιώκουν να κλέψουν μία βαλίτσα με χρήματα από στοιχήματα ποδοσφαίρου. Η δουλειά φαίνεται αρκετά απλή, όμως η συμμορία σκοντάφτει σε διάφορες αναποδιές πριν επιτέλους ο αρχηγός της καταφέρει να αρπάξει τα χρήματα. Αμέσως, όμως, μόλις τα πάρει συλλαμβάνεται από την αστυνομία επειδή διέσχιζε το δρόμο σε λάθος σημείο.

Οι μικροαπατεώνες είναι σκηνοθετημένοι με μπρίο από τον Νάνι Λόι/ Nanni Loy, ενώ στο σενάριο είναι και πάλι οι βασικοί συντελεστές του φαινομένου της ιταλικής κωμωδίας Άτζε & Σκαρπέλι. Οι ίδιοι φτωχοδιάβολοι της πρώτης ταινίας (με την απουσία του κορυφαίου Τοτό και του Μαστρογιάνι, αλλά με την προσθήκη ενός εξαιρετικού Νίνο Μανφρέντι/ Nino Manfredi, που κάνει ένα αχτύπητο δίδυμο με τον Βιτόριο Γκάσμαν), προσπαθούν να «πιάσουν την καλή» και μετακινούνται από τη Ρώμη στο Μιλάνο, έχοντας ως άλλοθι τον ποδοσφαιρικό αγώνα. Η ταινία μ’ έναν πιο γρήγορο ρυθμό από το αρχέτυπο, γεμάτη γκαγκς, παρεξηγήσεις, κωμικές όσο και γελοίες καταστάσεις, επαναφέρει τη θεματική της προηγούμενης και κινηματογραφεί  την  «επιστημονικά σχεδιασμένη» ληστεία, ως μια παρωδία των γκάνγκστερ φιλμ, μιλώντας, όπως και η ταινία του Μονιτσέλι, για την τέχνη της επιβίωσης, με μόνο όπλο το γέλιο και τον αυτοσαρκασμό. Εξαιρετικοί οι καρατερίστες Τιμπέριο Μούρτζια, Ρενάτο Σαλβατόρι, Κάρλο Πιζακάνε (αιωνίως πεινασμένος) και πανέμορφη η 20χρονη Κλάουντια Καρντινάλε. Μια ακόμα μεγάλη στιγμή της commedia all’ italiana.

Σκηνοθεσία: Νάνι Λόι

Παίζουν: Νίνο Μανφρέντι, Κλαούντια Καρντινάλε, Βιτόριο Γκάσμαν, Ρενάτο Σαλβατόρι, Τιμπέριο Μούρτζια, Κάρλο Πιζακάνε, Γκαστόνε Μοσκιν

Κωμωδία, διάρκεια: 98 λεπτά, Ιταλία – Γαλλία 1959