Οι Βαλίτσες στο χέρι είναι η τρίτη σκηνοθετική δουλειά του Βαγγέλη Λεμπέση και παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις στο θέατρο Αργώ

από τις 18 Οκτωβρίου. Το έργο πραγματεύεται, τη σχέση του ανθρώπου με το χρόνο και το θάνατο, το φόβο για το καινούργιο, την ενοχή…  Και θέτει το ερώτημα: τελικά τι φθείρει περισσότερο τον άνθρωπο, η άσκοπη κίνηση ή η σκόπιμη ακινησία;

Μια παράσταση για τα τρένα που φεύγουν, τα φαντάσματα που μένουν, και το φόβο ανάμεσά τους.

Η υπόθεση

Η Ξένια προσπαθεί να φύγει. Ο Στράτος προσπαθεί να επιστρέψει. Και οι δύο μόλις έχασαν το τελευταίο τρένο από το Λαγκάδι. Απόψε όμως, εκτός από το τρένο θα φύγει και ο σταθμός.

Ένας πλασιέ βαλιτσών, μια κατά φαντασίαν (;) μάγισσα, ένας δύστροπος σταθμάρχης και ένας πολυτεχνίτης με ιδιαίτερη αγάπη στις αγελάδες διασταυρώνουν τις ζωές τους, τις επιλογές τους, τα μυστικά τους και… τις βαλίτσες τους μια νύχτα που δε θα αφήσει κανέναν ίδιο. Εκτός ίσως από τα φαντάσματα που στοιχειώνουν το σιδηροδρομικό σταθμό του Λαγκαδιού.

Παίζουν (αλφαβητικά): Σύλβια Αννουσάκη, Κωνσταντίνος Λεβαντής, Γιάννης Τριβέλλας Γιάννης Φιλίππου

Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Λεμπέσης, Βοηθός Σκηνοθέτη: Ζάφυ Μελισσόβα, Μουσική: Γιώργος Βάβουλας, Φωτισμοί: Σήφης Καλημέρης, Σκηνογραφική επιμέλεια: Adel Sanoussi, Ενδυματολογική επιμέλεια: Βίκυ Τσούτουρα, Βίκυ Σαρρή, Μακιγιάζ: Δώρα Νάζου.