Αυτόν τον καιρό είναι λίγα τα καλά νέα για την χώρα μας, αλλά ιδιαίτερα σημαντικά. Ένα από αυτά που χαρακτηρίζουν το υψηλό ποιοτικό

επίπεδο των σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών δημιουργών, αφορά την παρακάτω είδηση:

Μετά από διεθνή διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η Πολιτιστική Ολυμπιάδα του Λονδίνου για το 2012 (OLYMPIC FINE ARTS LONDON 2012) και στον οποίο είχαν λάβει μέρος εκατοντάδες εικαστικοί καλλιτέχνες απ\’ όλο τον κόσμο, επελέγη από την Ελλάδα ο ζωγράφος Αδριανός, προκειμένου να παρουσιάσει έργα του, στο Μουσείο του Λονδίνου, εκπροσωπώντας την χώρα μας.

Η συγκεκριμένη διάκριση που γίνεται για δεύτερη φορά, (καθώς ο Αδριανός είχε εκθέσει έργα του και στο Μουσειο του Πεκίνου, μετά από ανάλογο διαγωνισμό στην Μπιεννάλε του Πεκίνου 2010, στην οποία τιμήθηκε με διάκριση.) Αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά, πως το καλλιτεχνικό δυναμικό της χώρας μας, είναι παραπάνω από αξιοσημείωτο και διεθνώς ανταγωνιστικό.

Ο Αδριανός (Ο ζωγράφος Αδριανός, συνεργάτης της αίθουσας τέχνης εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου), είναι αναμφισβήτητα ένας εξαιρετικός ζωγράφος. Πρόκειται για έναν καλλιτέχνη που έχει ήδη πραγματοποιήσει δύο επιτυχημένες ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και μια στην Θεσσαλονίκη, οι οποίες είχαν κάνει μεγάλη εντύπωση στους ειδικούς και στο κοινό.

Ο προβληματισμός του Αδριανού αφορά ζητήματα του σύγχρονου οικουμενικού ουμανισμού αλλά και της υπαρξιακής αγωνίας που εμφανίζεται στα έργα του μέσα από μια διευρυμένη διαλεκτική σχέση παρελθόντος και παρόντος, συνείδησης και υποσυνειδήτου, μυθοπλασίας και καθημερινότητας.

Οι ορίζοντες του Αδριανού ανοίγουν πλέον διάπλατα για μια διεθνή καριέρα κι ευελπιστούμε πως τον δρόμο του θα τον ακολουθήσουν κι άλλοι ομότεχνοί του, αποδεικνύοντας πως η Ελλάδα δεν έχει απλώς ένα μοναδικό και πολυδιάστατο παρελθόν, αλλά και ένα ουσιαστικό και δυναμικό παρόν, που κατακτά πρώτες θέσεις στο παγκόσμιο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι.