Το Φιόρο του Λεβάντε ,  έργο του Γρηγόρη Ξενόπουλου σε σκηνοθεσία  Κώστα Τσιάνου , ανεβαίνει ξανά στο θέατρο Άνεσις με τον Σπύρο Παπαδόπουλο στο ρόλο του Ζακυνθινού Νιόνιου…

Η παράσταση  έτυχε θερμής υποδοχής από το κοινό την προηγούμενη σεζόν  και γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία τόσο στο θέατρο Άνεσις , όσο και στις περιοδείες της στα διάφορα φεστιβάλ της χώρας.

Το Φιόρο του Λεβάντε είναι ένας τετραπέρατος Ζακυνθινός, πανέξυπνος,  αθώος, γαλίφης και καταφερτζής που ωστόσο έχει έναν φόβο.. τους σεισμούς! Αποφασίζει λοιπόν να αφήσει το νησί του και να κατέβει στην Αθήνα. Εκεί γίνεται επιστάτης στο σπίτι ενός δικηγόρου, που έχει  γυναίκα, πεθερά, ερωμένη και  δυο κόρες που τις πολιορκούν επίδοξοι γαμπροί .Το χάος που επικρατεί θα το βάλει σε τάξη ο Νιόνιος,   που πλέον τους  γίνεται απαραίτητος! Όμως αρχίζει να  του λείπει το νησί του…

Ο Γρηγόρης Ξενόπουλος είναι ο πρώτος που άνοιξε το δρόμο στο νεοελληνικό θέατρο. Ένας πολυγραφότατος συγγραφέας που τα θέματά του ήταν πάντα παρμένα από την ελληνική κοινωνία. Το Φιόρο του Λεβάντε γράφτηκε το 1914 και υπήρξε ένα από τα πιο αγαπητά έργα του συγγραφέα. Αληθινοί χαρακτήρες που γίνονται σημερινοί και οικείοι. Η Ελλάδα του χτες συναντά την Ελλάδα του σήμερα.

ΠΑΙΖΟΥΝ :
Σπύρος Παπαδόπουλος, Χάρης Σώζος, Χριστίνα Αλεξανιάν, Ευαγγελία Μουμούρη, Μελίνα Βαμβακά, Άγγελος Μπούρας, Δέσποινα Γιαννοπούλου, Ελένη Αποστολοπούλου, Αθηνά Οικονομάκου, Στέλιος Πέτσος, Κωνσταντίνος Φάμης.