Οι Εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν το βιβλίο του Λαρς Κέπλερ με τίτλο “Ο υπνωτιστής” που κυκλοφορεί σε μετάφραση του Γιώργου Μαθόπουλου.

 

Το βιβλίο:

Το βιβλίο φαινόμενο που προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση με περισσότερα από 600.000 αντίτυπα στη Σουηδία εκθρονίζοντας τον Στιγκ Λάρσον από την πρώτη θέση των μπεστ σέλερ.

 

Σαν φωτιά, όπως ακριβώς η φωτιά. Ήταν οι πρώτες λέξεις που ψέλλισε το υπνωτισμένο αγόρι.

 

Ενας άντρας βρίσκεται κτηνωδώς δολοφονημένος στα αποδυτήρια ενός αθλητικού κέντρου στην Τούµπα της Στοκχόλµης. Λίγο αργότερα ανακαλύπτονται τα πτώματα της γυναίκας του και της κόρης του, μαχαιρωμένες και οι δυο από κάποιον που είχε την πρόθεση να εξοντώσει όλη την οικογένεια. Ο γιος όμως έχει επιζήσει, αν και βαριά τραυματισμένος. Ο Γιούνα Λίννα, αστυνομικός επιθεωρητής της Δίωξης Εγκλήματος, μαθαίνει πως η οικογένεια έχει άλλο ένα εν ζωή µέλος, τη μεγάλη αδελφή του αγοριού, και αντιλαμβάνεται πως πρέπει να τη βρει προτού την ανακαλύψει ο δολοφόνος. Το αγόρι συνέρχεται κατά διαστήματα από τον λήθαργο στον οποίο βρίσκεται. Ο Γιούνα Λίννα στην προσπάθειά του να επιταχύνει τη διαδικασία της ανάκρισης και ν’ αποκτήσει μια εικόνα του συμβάντος, έρχεται σε επαφή µε τον γιατρό Έρικ Μαρία Μπαρκ και τον πείθει να υπνωτίσει το αγόρι. Ο Έρικ Μαρία Μπαρκ αθετεί την υπόσχεση που είχε δώσει να µην υπνωτίσει ποτέ ξανά, κι αρχίζει έτσι μια αλυσίδα γεγονότων που κόβουν την ανάσα.

 

Οι συγγραφείς:

Λαρς Κέπλερ είναι το λογοτεχνικό ψευδώνυµο των Αλεξάντρα Κοέλο Αντορίλ και Αλεξάντερ Αντορίλ, Σουηδών συγγραφέων και συζύγων. Το χειρόγραφο του Υπνωτιστή, που γεννήθηκε από την κοινή τους αγάπη για τη νουάρ λογοτεχνία και τον κινηµατογράφο, το υπέβαλαν ανωνύµως στον εκδότη του Στιγκ Λάρσον στη Σουηδία. Το βιβλίο έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής από την πρώτη στιγµή. Το βιβλίο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο σε σκηνοθεσία Λάσε Χάλστρομ.

 

«Μια ιστορία που µας κυριεύει µε τις συνεχείς εναλλαγές οπτικής γωνίας, την ψυχολογική διεισδυτικότητα και τις ανατροπές… Η συζήτηση για τον Λαρς Κέπλερ θα µας απασχολεί για καιρό…»

Florence Noiville, Le Monde

 

«Ένα από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο σκανδιναβικό αστυνοµικό που έχω διαβάσει». Sam Baker

 

«Ίσως το σημαντικότερο αστυνομικό εδώ και πολύ καιρό. Πάρα πολύ καιρό!» Eldorado, Sveriges Radio

 

«Ο Υπνωτιστής είναι ένα σπάνιο είδος: ένα σουηδικό θρίλερ εξαιρετικού επιπέδου, µε ευρηματική και καθ’ όλα επιτυχημένη πλοκή». Kristianstadsbladet