Ο Youssou N’ Dour και το 12μελες σχήμα του, πραγματοποιεί μία και μοναδική συναυλία στις 22 Απριλίου 2009, στο Ποδηλατοδρόμιο ΟΑΚΑ, με σκοπό την οικονομική υποστήριξη του έργου της Ελληνικής Δράσης Αφρικής (Action Africa), υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.

Από τους σημαντικότερους Αφρικανούς καλλιτέχνες του κόσμου, κάτοχος Grammy, πρέσβης των Ηνωμένων Εθνών, τοποθετήθηκε το 2007 από τους New York Times, ανάμεσα στους 100 ανθρώπους του πλανήτη με τη μεγαλύτερη επιρροή.

Το περιοδικό Folk Roots τον ανακηρύσσει  Αφρικανό καλλιτέχνη του αιώνα. Το συγκρότημά του έχει παίξει σε όλον τον κόσμο. Ο ίδιος είναι πρέσβης καλής θελήσεως της Unicef. Ιδρύματα που έχει ιδρύσει πολεμούν την ελονοσία και παρέχουν υποστήριξη σε παιδιά.

Η δράση του για την Αφρική είναι γνωστή και πολύπλευρη. Με συναυλίες και άλλες δραστηριότητες σε όλη την υφήλιο αποκρίνεται πάντα σε κάθε κάλεσμα που αφορά
την ήπειρο της Αφρικής και τα προβλήματα των ανθρώπων της.

Έτσι, λοιπόν, έρχεται και στη χώρα μας, για να συνδράμει στο έργο της Ελληνικής Δράσης Αφρικής, που στοχεύει και βοηθάει στην ανάπτυξη των Αφρικανικών χωρών και των ανθρώπων της.