Η παιδική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών παρουσιάζει ένα μικρασιάτικο λαϊκό παραμύθι, Ο Χρουσοαϊτός και η Βασιλοπούλα, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Τάσος Ράτζο, στο Δημοτικό Θέατρο Αστέρια στις Σέρρες, από τις 10 Ιανουαρίου.
Το παραμύθι διηγείται τις περιπέτειες της βασιλιοπούλας Ροδογάλης, που μετά το θάνατο του Βασιλιά πατέρα της διώχνεται από τις κακές αδερφές της και ζει με την παραμάνα της σ’ ένα μικρό πύργο.

Μια μέρα ένας ολόχρυσος αϊτός μπαίνει στην κάμαρα της βασιλιοπούλας, τινάζει τα φτερά του και εμφανίζεται μπροστά της ένα παλικάρι σαν άγγελος, ένα βασιλιόπουλο μαγεμένο, ο Άτυς. Η αγάπη τους, που μόλις γεννήθηκε, θα χρειαστεί ωστόσο να ξεπεράσει πολλά εμπόδια πριν τους χαρίσει την ευτυχία…

Η παράσταση, σαν να ξετυλίγεται μέσα από ένα μαγικό χάρτινο κουτί, βασίζεται στη χρησιμοποίηση «απλών» μέσων, όπως το χαρτί, με τρόπο ώστε να μεταμορφώνονται και να μεταμορφώνουν, οδηγώντας τους θεατές στον υπέροχο κόσμο του παραμυθιού… 

Χορογραφίες: Κική Μπάκα, Σκηνικά, κοστούμια, μάσκες: Μάρθα Φωκά και Χαρίτων Παπαδόπουλος, Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Κωνσταντινίδης και Κική Μπάκα, Φωτισμοί: Τάσος Ράτζος, Βοηθός σκηνογραφίας: Ματίνα Μέγκλα, Βοηθός σκηνοθέτη : Φώτης Δούσος.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αυλωνίτη Χρυσάνθη, Βασιλοπούλου Κορίνα, Μελέτης Δημήτρης, Σωτηρούδη  Άννα, Τσαλκιτζόγλου Μαρίτα.