Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεί από τις Εκδόσεις Πατάκη, το βιβλίο του Ισπανού Χαβιέρ Σιέρρα με τίτλο “Ο χαμένος άγγελος”, ενώ τη μετάφραση υπογράφει η Τιτίνα Σπερελάκη.

Η Χούλια Άλβαρεθ, νεαρή ιστορικός τέχνης παντρεμένη με τον Μάρτιν Φάμπερ, λαμπρό Αμερικανό επιστήμονα, έχει μόλις ολοκληρώσει, αργά το βράδυ, μια ακόμη μέρα δουλειάς στην αποκατάσταση του Καθεδρικού του Σαντιάγο ντε Κομποστέλα στην Ισπανία, όταν ένας παράξενος άντρας με τατουάζ στο πρόσωπο την πλησιάζει. Από εκείνη τη στιγμή, τίποτε δεν είναι πια όπως φαινόταν… Ο άντρας της, που ήταν πράκτορας της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ μέχρι κάποια χρόνια πριν, έχει πέσει θύμα απαγωγής σε μια ορεινή περιοχή της βορειοανατολικής Τουρκίας. Κι η Χούλια θα βρεθεί ξαφνικά μπλεγμένη σε μια κούρσα θανάτου με επίκεντρο δύο πέτρες από τον 16ο αιώνα, γαμήλιο δώρο στον Μάρτιν και τη Χούλια. Για τις πέτρες αυτές δεν ενδιαφέρεται μόνο μια μυστηριώδης θρησκευτική οργάνωση από τη Μέση Ανατολή, αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Χαμένος άγγελος μας ταξιδεύει σε έναν κόσμο όπου η ιστορία, η μαγεία, οι αρχαίες τεχνολογίες και η προηγμένη επιστήμη ενώνονται, δημιουργώντας ένα θρίλερ συναρπαστικό, τεκμηριωμένο, αλλά και πρωτότυπο, που καταρρίπτει όλες τις συμβάσεις του είδους, παρασύροντας τον αναγνώστη σε μια περιπέτεια που δε θα ξεχάσει εύκολα.

Ο συγγραφέας:

Ο Χαβιέρ Σιέρρα (Τερουέλ, 1971) είναι ο μόνος σύγχρονος Ισπανός συγγραφέας του οποίου τα μυθιστορήματα ανεβαίνουν στο top ten των ευπώλητων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ξεκίνησε ως δημοσιογράφος, ήταν επτά χρόνια διευθυντής του περιοδικού Μa΄s Alla΄ de la Ciencia (Πέρα από την Επιστήμη), εργάστηκε ως παρουσιαστής και διευθυντής προγράμματος στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Τα τελευταία χρόνια αφιερώνει όλο του τον χρόνο ερευνώντας τα απόκρυφα της ιστορίας και γράφοντας γι’ αυτά. Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί επίσης το μυθιστόρημά του