Ο Βαγγέλης Γκόκας παρουσιάζει από 11 Ιανουαρίου στην γκαλερί Έλικα μια “σειρά μικρών πορτραίτων, που εικονίζονται άνθρωποι που δεν υπάρχουν πια στη ζωή, που έχουν διαμορφώσει τη σκέψη όλων μας”, όπως αποκαλύπτει και ο ίδιος.

Μιλώντας στην κάμερα του Culturenow ο εικαστικός δίνει μια μικρή γεύση για όλα όσα θα δουν αυτοί που θα βρεθούν στην έκθεση.

Παρουσιάζει έργα της τελευταίας διετίας. Πρόκειται για ζωγραφική μικρών διαστάσεων σε ξύλο ή ύφασμα. Αποφεύγοντας το μεγαλειώδες στη φόρμα,, το στιλ ή το θέμα, με το οποίο η ζωγραφική του παρελθόντος έχει κατά κανόνα συσχετιστεί, ο καλλιτέχνης διάλεξε να σχολιάσει τον εαυτό του ως ζωγράφο. Τι σημαίνει να ζωγραφίζει κανείς σήμερα, όταν οι εικόνες εντός μας λειτουργούν σαν γλώσσα της καθημερινότητας κι όχι της αισθητικής;

Βιογραφικό

O Βαγγέλης Γκόκας γεννήθηκε το 1969 στην Κόρινθο. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης (1988-1994), στη Σχολή Καλών Τεχνών της Βαρκελώνης και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (2007). Απέσπασε υποτροφία της Ισπανικής κυβέρνησης για διδακτορικές σπουδές και την υποτροφία του Ι.Κ.Υ για μεταπτυχιακές σπουδές. Έχει κάνει μέχρι σήμερα εννιά ατομικές εκθέσεις (Elika Gallery, γκαλερί Tint, Batagianni Gallery, Stigma). Επίσης έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις (Εθνικό Μουσείο της Κίνας, 2017, Πινακοθήκη Κοσόβου 2012, Μπιενάλε της Αθήνας 2011, μουσείο Van AbbeMuseum, ΕΜΣΤ, Μουσείο Μπενάκη, κ.α.), ενώ από το 2011 διατελεί αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Πλαστικών Τεχνών Ιωαννίνων. Έργα του βρίσκονται σε σημαντικές δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.


Περισσότερες πληροφορίες: 

Οι ανάσες στο μυαλό μου, στην Γκαλερί Έλικα | Από 11 Ιανουαρίου μέχρι 17 Φεβρουαρίου 2018 | Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 12-8μμ, Σάββατο 12-4μμ