Μια ξεχωριστή εμπειρία θα έχει την ευκαιρία να ζήσει το κοινό της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των 58ων Δημητρίων την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, στις 21.00, στην Αίθουσα Φίλων Μουσικής του Μεγάρου Θεσσαλονίκης. Ο διεθνούς φήμης Ιταλός συνθέτης και πιανίστας Νικόλα Πιοβάνι (Nicola Piovani) συμπράττει με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, σε μια μοναδική συναυλία. Πρόκειται για ένα πλούσιο αφιέρωμα στις καλύτερες στιγμές της πολύχρονης και πολύ επιτυχημένης πορείας του. Μαζί τους στη σκηνή, σε special guest εμφάνιση ο Θοδωρής Βουτσικάκης.

Ο συνθέτης είναι ευρύτερα γνωστός για τη μουσική που έχει δημιουργήσει για πολλές κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικά έργα. Μια από τις σημαντικότερες στιγμές στην καριέρα του είναι το βραβείο Όσκαρ καλύτερης μουσɩκής το 1998, που του απονεμήθηκε γɩα την ταɩνία “La Vita è bella” του Ρομπέρτο Μπενίνɩ (Roberto Benigni).

Ένας ακόμη λόγος που κάνει την εμφάνισή του στην πόλη μας συγκινητική, είναι οι μνήμες που τον συνδέουν με τη χώρα μας και την ελληνική μουσική, καθώς δάσκαλος του Νικόλα Πιοβάνι υπήρξε ο Μάνος Χατζιδάκις.

Η συνεργασία του Ιταλού συνθέτη με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης αποτελεί μία εξαιρετική συγκυρία, καθώς το κοινό της Θεσσαλονίκης θα μπορέσει να απολαύσεɩ ζωντανά τα έργα του, υπό τη διεύθυνσή του, αλλά και τραγούδια – συνθέσεις του Πιοβάνι με στίχους στα ελληνικά της Λίνας Νικολακοπούλου, που έχει ερμηνεύσει ο Θοδωρής Βουτσικάκης, με κορυφαία στιγμή την πολυαγαπημένη πλέον «Όμορφη Ζωή».

Συντελεστές συναυλίας

  • Νικόλα Πιοβάνι (Nicola Piovani) 
  • Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης
  • Special Guest Θοδωρής Βουτσικάκης

Παίζουν οι μουσικοί:

  • Marina Cesari (πνευστά)
  • Vittorino Naso (ντραμς)
  • Ηχοληψία: Αλέξανδρος Ραίδης
  • Οργάνωση παραγωγής: Αναστασία Ταμουρίδου – ARTos & Θέαμα

Διαβάστε επίσης: 

58ο Φεστιβάλ Δημητρίων: Το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης