Η εταιρία LibARTe παρουσιάζει από τις 9 Νοεμβρίου 2014 στο θέατρο Νέου Κόσμου το διασημότερο μουσικό παραμύθι όλων των εποχών “Ο Πέτρος και ο Λύκος” του Sergei Prokovief με τη συνοδεία σαξοφώνων.

Μια άκρως θεατρική προσέγγιση του παραμυθιού, με στοιχεία τσίρκου και κουκλοθεάτρου που στόχο έχει την καλύτερη πρόσληψη της μουσικής από τα παιδιά μέσω της θεατρικής φόρμας. Μια παράσταση εναλλακτική που «σπάει» την κλασσική φόρμα της εκτέλεσης από ορχήστρα με συνοδεία αφήγησης.

Ο Πέτρος και ο Λύκος” έχει παρουσιαστεί από τις σπουδαιότερες ορχήστρες ανά τον κόσμο, με σπουδαίους αφηγητές-τραγουδοποιούς, όπως ο Ζακ Μπρελ, ο Ντέιβιντ Μπάουι  αλλά και σπουδαίους ηθοποιούς όπως ο Πήτερ Ουστίνωφ, ο Ζεράρ Φιλίπ και στην Ελλάδα από τον Δημ. Χόρν και τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Tο έργο

Πρωτοπαρουσιάστηκε στη Μόσχα το 1936, όταν ο διάσημος Ρώσος συνθέτης και πιανίστας έπειτα από μία μεγάλη περιπλάνηση σε χώρες της Δύσης επέστρεψε στη Σοβιετική Ένωση και επανασυνδέθηκε με την παράδοσή και τον μουσικό ρομαντισμό της. Έργο του αυτής της περιόδου είναι το συγκεκριμένο παραμύθι, που σκοπό είχε να εξοικειώσει τα παιδιά με τα μουσικά όργανα της συμφωνικής ορχήστρας. Πρόκειται για μια ιστορία με μουσικές εικόνες, στις οποίες οι ήρωες αποδίδονται από ένα όργανο ή από ομάδα οργάνων.

Αφήγηση-Διασκευή- Σκηνοθεσία: Μαριέττα Σπηλιοπούλου

Kουαρτέτο σαξοφώνων : Guido De Flaviis (soprano sax), Διονύσης Ρούσσος (alto sax), Ilias Samsonov (tenor sax), Sam Marlieri (baritone sax)

Επιμέλεια μουσικής διασκευής: Ευαγγελία Μαυρίδου

Σκηνικά- Φωτισμοί- Ενδυματολογική επιμέλεια: Μιχάλης Αγγελίδης

Επιμέλεια μεταγραφής: Μάνος Βεντούρας

Μουσική επιμέλεια : Guido De Flaviis