Η One Love Reggae Ideas συνεχίζοντας την παράδοση των αυθεντικών live που μιλούν από καρδιάς κατευθείαν στην ψυχή, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα σύγχρονο μύθο της ragga jungle, τον μοναδικό Congo Natty!

Tην εμφάνιση του «βασιλιά της jungle» Congo Natty πλαισιώνουν μερικά από τα πιο αναγνωρισμένα ονόματα της εγχώριας σκηνής οι πάντα ξεσηκωτικοί Fundracar, οι Θεσσαλονικείς «Κακό Συναπάντημα» σε ένα εκρηκτικό sound system. το Warm up έχουν αναλάβει οι Anna Mystic μαζί με τον Blend Mishkin και οι Big Bang (Jeph1 & Billy Widz).

Mην χάσετε την ευκαιρία να βιώσετε ένα live που είναι κάτι παραπάνω από μια απλή συναυλία… Είναι μια ενεργειακή εμπειρία!

Bio

Ο Mikail Tafari που, από τις αρχές της δεκαετίας των ’90s βρίσκεται στον κεντρικό πυρήνα αυτών που καθορίζουν τη jungle και με το πρόσφατο άλμπουμ του, «Jungle Revolution», που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο, κατορθώνει να ξαναφέρει το κίνημα της jungle στο προσκήνιο και ο ίδιος ο Congo Natty μετατρέπεται στο πρίσμα κάτω από το οποίο όλα αποκτούν νόημα. «Ο σημαντικότερος παραγωγός της jungle αυτή τη στιγμή» όπως τον χαρακτηρίζει ο Uncle Dugs (βρετανός ραδιοφωνικός παραγωγός).
 
Ο Michael West aka Congo Natty ως Rebel MC – όνομα που εγκατέλειψε το 93 – έφτασε στην κορυφή των αγγλικών charts και αργότερα ως Congo Natty υπήρξε ένας από τους πρωτοπόρους της jungle.
 
Με δέκα κομμάτια, το «Jungle Revolution» προσδιορίζει με σαφήνεια και αντανακλά τον τρόπο που ο Tafari βλέπει σήμερα την jungle, που δεν είναι παρά η επανεκκίνηση της κλασικής roots reggae στο νέο αιώνα. Το «Jungle Revolution» σαν μέσα από αίμα και φωτιά, με το υπόκωφο buzz των sub-bass, τις ριπές των  drum breaks, με γλυκόπικρες λούπες, δίκαιη οργή και κηρύγματα αγάπης, είναι ακριβώς το είδος του παθιασμένου, αφοσιωμένο, ορκισμένου σε έναν σκοπό, ωμού αλλά και πνευματικά υπέροχου δίσκου, που δεν συναντάς συχνά στις μέρες μας. «Το μήνυμα τις  reggae είναι ταυτόσημο με τους Ras Tafari και οι Ras Tafari είναι η αγάπη» εξηγεί ο ίδιος ο Cong Natty «…τραγουδούσαν για την αγάπη αλλά ταυτόχρονα ήταν προφητικοί και καταγγελτικοί για το σύστημα και για όσα συνέβαιναν στον κόσμο. Για εμένα η Jungle είναι αυτή, η ίδια μουσική, μέσα από την οποία μπορούμε να διαδώσουμε τα μηνύματα μας».

Είναι μια επαναστατική μηχανή, είναι ο εκφραστής μιας επανάστασης.
Μιας επανάστασης που συμβαίνει τώρα.
 
Δείτε: http://www.youtube.com/watch?v=Guc3xSj7wQs

FUNDRACAR

Ο ρυθμός τους, ένα ψυχοτρόπο χαρμάνι “μαύρης μουσικής κουλτούρας” (reggae – dub – funky) και διεστραμμένης βαλκανικής εκστατικότητας, διαμορφώνει ένα καθαρόαιμο μουσικό χαρακτήρα που, σε συνδυασμό με πόνο βγαλμένο από το δρόμο, σου αφήνει ανεξίτηλο το σημάδι του. Οι ζωντανές εμφανίσεις τους αποτελούν πλέον αλησμόνητα πάρτι για χορό με αξέχαστα surprise στιγμιότυπα.

Το debut album «Πλακώσου» είναι διαθέσιμο για download εδώ: http://www.fundracar.com/

ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ

Δύο από τα μέλη των Κακό Συναπάντημα θα κάνουν ένα warm up soundsystem παρουσιάζοντας παλιά και νέα τους κομμάτια. Τα βασικά μικρόφωνα Ste & Northical της μπάντας «κακό συναπάντημα» ξεκίνησαν στα τέλη της δεκαετίας του ’90 να ασχολούνται με το hip hop και στη συνέχεια εξελίχθηκαν σε reggae dub σχήμα. Με δύο ανεξάρτητες δισκογραφικές δουλειές αυτού του ύφους συνεχίζουν να ξεσηκώνουν τους ακροατές τους με ελληνικό και αγγλικό κοινωνικό στίχο και dub performance. Το «sound system» πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και ακυκλοφόρητα tracks από τα δύο επερχόμενα cds που καταφθάνουν σε μερικούς μήνες.
 
http://kako-synapantima.blogspot.gr/
 

Also Dj Sets:
Mammy Hot-Daddy Cool (Anna Mystic & Blend Mishkin)
Big Bang (Jeph1 & Billy Widz)