Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο του Πάολο Μπατσιγκαλούπι με τίτλο «Νεκροταφεία καραβιών» σε μετάφραση της Μαρίας Αγγελίδου.

Μια συναρπαστική περιπέτεια που ξετυλίγεται σ’ ένα μελλοντικό κόσμο, όπου το πετρέλαιο σπανίζει και η αφοσίωση σπανίζει ακόμα περισσότερο…

Στην ακτή έξω από τον Κόλπο της Ορλεάνης καθισμένα και παροπλισμένα δεξαμενόπλοια τεμαχίζονται στα διαλυτήρια της παραλίας. Τσούρμα ολόκληρα από παιδιά, γυναίκες και άντρες δουλεύουν σαν τα μυρμήγκια πάνω στα ναυάγια, ξεκολλώντας χαλκοσύρματα, ατσάλι, ό,τι μπορούν… Ο Νέιλερ δουλεύει χωμένος στα σωθικά των τάνκερ, μέρα με τη μέρα, παίζοντας τη ζωή του κορόνα-γράμματα μέσα στους στενούς αγωγούς και πασχίζοντας για τον καθημερινό στόχο του τσούρμου του και για την επιβίωση. Ώσπου ξαφνικά, ύστερα από έναν δυνατό τυφώνα, βρίσκει ένα πολυτελέστατο κλίπερ μισοβουλιαγμένο στα βράχια στην άκρη της παραλίας κι έρχεται αντιμέτωπος με την πιο σημαντική απόφαση της ζωής του: να γδύσει το ναυάγιο μαζεύοντας ό,τι μπορεί ή να σώσει το μόνο άτομο που έχει μείνει ζωντανό στο καράβι: μια όμορφη, πλούσια κοπέλα, που θα μπορούσε να είναι το εισιτήριό του για μια καλύτερη ζωή…

Σ’ αυτό το δυνατό, συναρπαστικό μυθιστόρημα ο βραβευμένος συγγραφέας Π. Μπατσιγκαλούπι σκηνοθετεί μια συγκλονιστική, γρήγορη περιπέτεια, με φόντο ένα σκληρό, αβέβαιο μέλλον. Το μήνυμα του βιβλίου δεν επισκιάζει ούτε στιγμή τη μαεστρία της αφήγησης, που αγγίζει με άνεση την κοσμοπλασία.

Publisher’s Weekly

Ο Πάολο Μπατσιγκαλούπι γεννήθηκε το 1972 στην Παόνια του Κολοράντο. Είναι πετυχημένος και βραβευμένος συγγραφέας μυθιστορημάτων και διηγημάτων για νέους και ενήλικες. Το πρώτο το μυθιστόρημα, Το κουρδιστό κορίτσι (The Windup Girl) ήταν ένα από τα δέκα καλύτερα μυθιστορήματα του 2009  του Time Magazine, ενώ κέρδισε τα βραβεία Hugo, Nebula, Locus, Compton Crook και John W. Campbell Memorial. Η συλλογή διηγημάτων του Αντλία νούμερο έξι κι άλλες ιστορίες (Pump Six and Other Stories) κέρδισε το 2008 το βραβείο Locus και ήταν ένα από τα καλύτερα βιβλία της χρονιάς για το Publishers Weekly. Το πρώτο του μυθιστόρημα για νέους Νεκροταφεία καραβιών (Ship Breaker) ήταν υποψήφιο για το National Book Award του 2011, ενώ βραβεύθηκε με το Locus 2011 για το καλύτερο μυθιστόρημα για νέους, και με το Michael L. Printz Award, το σημαντικότερο βραβείο νεανικής λογοτεχνίας. Ζει με την οικογένειά του στο Δυτικό Κολοράντο.