«Μέσα από τον Φακό» είναι ο τίτλος της έκθεσης εικαστικών της Στέλλας Μπακατσή, η οποία φιλοξενείται στο Ιδρυμα Ευγενίδου

από 12 έως 30 Ιανουαρίου 2011 και αποτελεί την πρώτη εκδήλωση με την οποία το Ίδρυμα Ευγενίδου καλωσορίζει το νέο έτος.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου φιλοξενεί την ώριμη δουλειά της Ελληνίδας εικαστικού-κεραμίστριας , κάτω από τον ιστορικό παλαιό θόλο του Πλανηταρίου, έναν χώρο συνδεδεμένο άμεσα με την εκλαΐκευση της Επιστήμης.

Το ενδιαφέρον του Ιδρύματος Ευγενίδου κέρδισε ο ανοικτός διάλογος Επιστήμης και Τέχνης, ιδιαίτερα δε ο δυναμισμός και η αέναη κίνηση του ορατού και αόρατου κόσμου της Μοριακής Βιολογίας, όπως αυτός αποτυπώνεται στο σύνολο των έργων της.

Αντλώντας έμπνευση από τις εικόνες που αποκαλύπτει ο φακός του μικροσκοπίου, η Στέλλα Μπακατσή στήνει έναν εικαστικό διάλογο «γύρω» από το κύτταρο και το μόριο, τον κόσμο της Γενετικής με τις διαρκείς αποκαλύψεις της αλλά και τα κρυμμένα μυστικά της. Κεντρικά σημεία της έκθεσης αποτελούν  η απαρχή, τα σπέρματα της ζωής, τα στάδια της εξέλιξης, ο αόρατος μικρόκοσμος, αλλά και ο μακρόκοσμος, το Σύμπαν που μας περιβάλλει.

Στα γλυπτοζωγραφικά έργα της Στέλλας Μπακατσή τα κεραμικά στοιχεία, τα σύρματα και τα πλέγματα αποκτούν ζωή, μας μεταφέρουν μια φρέσκια όσο και δυνατή εικαστική ματιά και μας προτρέπουν να δούμε την «αόρατη Βιολογική πραγματικότητα» μ’ έναν τρόπο διαφορετικό.

Σημειώνεται ότι τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 19:30 στον Παλαιό Θόλο του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, Λεωφ. Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο, είσοδος από οδό Πεντέλης 11.
 
Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη. Ώρες επισκέψεων: καθημερινά 10:00-20:30.