Το θέατρο Τριανόν στο Ναύπλιο θα φιλοξενήσει την 3η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Μαρκέλλας Καπογιάννη
 

… στις 8-16 Σεπτεμβρίου 2012.

Την τρίτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Μαρκέλλας Καπογιάννη φιλοξενεί το θέατρο « Τριανόν » στην πλατεία Συντάγματος, στο Ναύπλιο. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στις 20.00 και θα διαρκέσει έως  την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου.

Η έκθεση περιλαμβάνει 62 έργα, με κύρια χαρακτηριστικά την αφαιρετική απόδοση   των μορφών  και την ονειρική προσέγγιση της φύσης.  Με κύριο εργαλείο τα χρώματα το φως και τις σκιές, εικόνες της φύσης, ανθρώπινες φιγούρες  αλλά και σουρεαλιστικές συνθέσεις αποδίδονται αφαιρετικά και με ρομαντική διάθεση. Όλα τα έργα αναζητούν την απλή και ευαίσθητη πλευρά της ψυχής, χρησιμοποιώντας ως κύριο μέσο έκφρασης τη λιτότητα των γραμμών και το παιχνίδισμα των χρωμάτων.Τα έργα βασίζονται σε μια ποικιλία τεχνικών και υλικών με κυριότερα από αυτά το κάρβουνο, το παστέλ, το λάδι και το γύψο δουλεμένα πάνω σε ξύλο, καμβά και χαρτόνι.

Βιογραφικά στοιχεία καλλιτέχνιδας:
Η Μαρκέλλα Καπογιάννη, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και από το 1999 ζει και εργάζεται στο Ναύπλιο. Έχει σπουδάσει παιδαγωγικά στο Αθηναϊκό Κέντρο Παιδαγωγικών Σπουδών, Ευρωπαϊκό Πολιτισμό  στη σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ανοιχτού Πανεπιστημίου και χρωματοθεραπεία ως σύμβουλος στο σύστημα  Αura – Soma ενώ παράλληλα  έχει παρακολουθήσει  σεμινάρια και μαθήματα εικαστικής.