Το Μορφωτικό Ιδρυμα Εθνικής Τραπέζης εγκαινιάζει την 19η Δεκεμβρίου 2007 στο Πολιτιστικό Κέντρο του ΜΙΕΤ στην Πάτρα στις 8 μ.μ. έκθεση φωτογραφίας του Ιταλού νεοελληνιστή Μάριο Βίττι με τίτλο: Γραφείο με θέα. Φωτογραφίες 1948-1981.

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης εγκαινιάζει την 19η Δεκεμβρίου 2007 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Μ.Ι.Ε.Τ. στην Πάτρα στις 8 μ.μ. έκθεση φωτογραφίας του Ιταλού νεοελληνιστή Μάριο Βίττι με τίτλο: Γραφείο με θέα. Φωτογραφίες 1948-1981.


Μέσα από διακόσιες και πλέον φωτογραφίες παρουσιάζονται πρόσωπα και πράγματα της λογοτεχνίας μας μιας τριακονταετίας, αλλά και του κοσμοπολίτικου λόγιου περιβάλλοντος στο οποίο έζησε και έγραψε ο συγγραφέας-φωτογράφος.


Ποιητές, συγγραφείς, καλλιτέχνες και διανοούμενοι όπως ο Τζόρτζιο Ντε Κίρικο, ο Τζουζέππε Ουνγκαρέττι, o Γιώργος Σεφέρης, ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Μανώλης Αναγνωστάκης, η Μαργαρίτα Λυμπεράκη, ο Στρατής Τσίρκας, ο Τάκης Σινόπουλος και άλλοι, ζωντανεύουν στον μαυρόασπρο κόσμο του Μάριο Βίττι, στους δρόμους της Ρώμης, του Παρισιού και της Αθήνας ή σε εσωτερικούς χώρους όπου πρόσωπα, βιβλία, λογοτεχνικές συντροφιές και θεατρικές σκηνές έφτιαχναν μια ατμόσφαιρα πολύ μακρινή πια για μας, αλλά και τόσο κοντινή όσο τα έργα και η αύρα όλων αυτών των ανθρώπων.


Η έκθεση, που έχει ήδη παρουσιαστεί στα πολιτιστικά κέντρα του ΜΙΕΤ στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αποτελεί συνέχεια της έκδοσης του βιβλίου του ιδίου Γραφείο με θέα, που κυκλοφόρησε από το ΜΙΕΤ τον Σεπτέμβριο του 2006.INFO
Πολιτιστικό Κέντρο του Μ.Ι.Ε.Τ. Πάτρας (Πλατεία Γεωργίου Α΄)
19η Δεκεμβρίου 2007 έως 31 Ιανουαρίου 2008
Ωρες λειτουργίας: Τρίτη έως Κυριακή 10 πμ-1 μμ
Τετάρτη & Παρασκευή 6.30-8. 30 μμ