Στο «Εργαστήρι Μαιρηβή» συνεχίζεται με επιτυχία το «1ο Ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου στην Αθήνα«, που ξεκίνησε το Νοέμβριο 2013 με παραστάσεις και εργαστήρια απ’ όλο τον κόσμο.

Το Μάρτιο στο πλαίσιο του φεστιβάλ, έρχεται στην Αθήνα η Valeria Guglietti από την Αργεντινή, με την ιδιαίτερη παράσταση σύγχρονου θεάτρου σκιών «Μακριά από τα χέρια μου».

Παράλληλα θα πραγματοποιήσει και εργαστήρι.

Η Valeria Guglietti γεννήθηκε στη Αργεντινή και εκεί αρχίζει να παρουσιάζει τις πρώτες παραστάσεις κινεζικών σκιών.

Είναι ηθοποιός, κουκλοπαίκτρια και τραγουδίστρια. Στη διάρκεια της καριέρας της έχει δημιουργήσει τις εξής παραστάσεις θεάτρου σκίων “Μακριά από τα χέρια μου”, “Χέρια ελέυθερα”, “Χέρι με χέρι” με τις οποίες συμμετέχει σε φεστιβάλ ανά τον κόσμο και κερδίζει βραβεία οπως: Βραβείο World Performing Arts Festival, Καλύτερη παράσταση στο φεστιβάλ Σανγκάης, Βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Bonecos Canela.

Η παράσταση

Ένας πιανίστας, δύο πυγμάχοι παλεύουν, ο Ζορό ξιφομαχεί με τον αντίπαλό του και άλλα.

Δημιουργείται έτσι μια συλλογή ιστοριών με μεταμορφώσεις, εκπλήξεις και τρυφερότητα, που θα  συναρπάσουν όλο το κοινό.

Η παράσταση έχει την ιδιαιτερότητα ότι η καλλιτέχνης βρίσκεται μπροστά από το πανί και έτσι ο θεατής μπορεί να δει πως δημιουργούνται και πως αλλάζουν οι φιγούρες.

Διάρκεια: 60 λεπτά

«Εργαστήρι σύγχρονου θεάτρου σκιών»

Βασικές γνώσεις για την τεχνική του κινέζικου θεάτρου σκιών, με τη χρήση χεριών και αντικειμένων

Εισαγωγή – Παρουσίαση και σχεδιασμός του εργαστηρίου – Σύντομη περίληψη της ιστορίας του κινέζικου θεάτρου σκιών – Είδη σκιών και διάφορες τεχνικές – Εξοπλισμός και τρόπος κατασκευής φιγούρων – Ερωτήσεις – Πρακτική – Βασικές ασκήσεις χεριών και δακτύλων, ζέσταμα – Κλασικές φιγούρες μόνο με χρήση χεριών, χρήση αντικειμένων – Φιγούρες ζώων, προφίλ, μισό σώμα, ολόκληρο σώμα – Έρευνα και δημιουργία – Αυτοσχεδιασμός(σε ομάδες και ατομικά) σκηνοθεσία, ρυθμός – Χρήση μουσικής και λόγου – Χαρακτήρες σε διάφορες καταστάσεις

Διάρκεια 10 ώρες

Παρασκευή 28/3  ώρα 4μ.μ. – 7μ.μ.
Σάββατο 29/3  ώρα 10π.μ. – 2μ.μ.
Κυριακή 30/3  ώρα 10π.μ. – 1μ.μ.

Κόστος εργαστηρίου: 90 ευρώ

Περιορισμένος αριθμός θέσεων – δηλώσεις συμμετοχής 6942420062