Η ποιητική συλλογή της Ναταλίας Κατσού, με τίτλο Κοχλίας κυκλοφόρησε απο τις εκδόσεις Κέδρος

Κυνηγημένος για ένα ανεξιχνίαστο έγκλημα, ο πρώτος καλλιτέχνης, ο γλύπτης Δαίδαλος, εξορίζεται από την Αθήνα. Φτάνει στην Κρήτη, τον υποδέχεται ο Μίνωας. Του παραγγέλνει αγάλματα να κοσμήσει το βασίλειο.

Όμως η θεϊκή μανία κι οι επιθυμίες της σάρκας ορίζουν αλλιώς. Η βασίλισσα, η Πασιφάη, ποθεί έναν ταύρο. Ζητάει από τον ξένο τεχνίτη να την βοηθήσει στο πάθος της. Κι αυτό γεννάει το αχόρταγο τέρας, τον Μινώταυρο. Ο Δαίδαλος πρέπει να χτίσει γύρω του ένα τείχος χωρίς αρχή και τέλος

.

Η ποιητική συλλογή, Κοχλίας, είναι μια εκδοχή πάνω στο μύθο του Δαιδάλου. Τέσσερις φωνές, αυτόνομες αλλά και αλληλοεξαρτώμενες. Δαίδαλος, βασίλισσα Πασιφάη, ο δούλος Ίκαρος κι ένας σύγχρονος ρεπόρτερ, τέσσερις διαδρομές ανοίγονται και μας ταξιδεύουν στο λαβύρινθο.

\"\"

Η Ναταλία Κατσού γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Έχει σπουδάσει Νομική και Θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υποκριτική στην Δραματική Σχολή Δήλος και Πιάνο στο Ωδείο Athenaeum, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Σκηνοθεσία Θεάτρου (MFA Theatre Directing) στο Πανεπιστήμιο του Essex (Υποτροφία Μινωτή). Η πρώτη της σκηνοθεσία ήρθε το 2006 με το έργο της Το Νυφικό στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου με την ομάδα Εν Σπουδή, της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος και με την οποία συνεργάστηκε ως θεατρική συγγραφέας και σκηνοθέτης ως το 2009.
Η πιο πρόσφατη σκηνοθετική της δουλειά είναι οι Βάκχες στο Theatre Technis Λονδίνο (Μάρτιος 2012).
Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή Μαγωδός (εκδ. Καστανιώτη – υποψηφιότητα για το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα του περιοδικού ΔΙΑΒΑΖΩ 2009) κι έχει γράψει τα θεατρικά έργα Το Νυφικό, Ελισάβετ- πνεύμα της φωτιάς, Σπαράγγια με φτερά, TAKEN και το μονόπρακτο Seal in the desert.
Ποιήματά της έχουν επίσης εκδοθεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά ποίησης στα ελληνικά και στα αγγλικά.
Ο Κοχλίας είναι η δεύτερη ποιητική της συλλογή.