Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας με τον Διεθνή Διαγωνισμό Κιθάρας της Σεβίλλης, φιλοξενούμε

φέτος την νικήτρια (Α’ Βραβείο) Σάνια Πλοχλ, μια από τις πιο διακεκριμένες δεξιοτέχνες κλασικής κιθάρας της γενιάς της.

Το μεγάλο της ρεπερτόριο περιλαμβάνει μουσική από τους τελευταίους πέντε αιώνες, καθώς και θεματικές συναυλίες μουσικής από την Ισπανία, Ανδαλουσία, εβραϊκή και καταλανική μουσική, καθώς και από την Λατινική Αμερική. Έχει πραγματοποιήσει σόλο συναυλίες, μουσικής δωματίου και ως σολίστ σε ορχήστρες σε φεστιβάλ και συναυλίες ανά τον κόσμο.

Επίσης έκανε διάφορες ηχογραφήσεις και εκπομπές για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Συνεργάζεται συχνά με σύγχρονους συνθέτες, έχοντας παίξει πολλά από τα έργα τους σε πρεμιέρα. Παράλληλα με τις καλλιτεχνικές τις επιδόσεις, διδάσκει προχωρημένα μαθήματα σε διάφορα Ωδεία και Φεστιβάλ μουσικής.

Οι ερμηνείες της έχουν τύχει εξαιρετικών κριτικών και μεγάλης αναγνώρισης. Τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει πάνω από 20 διεθνείς διακρίσεις, μεταξύ των οποίων τα πρώτα βραβεία στο Φεστιβάλ Κιθάρας της Κόρδοβας, στον Διεθνή Διαγωνισμό Κιθάρας της Σεβίλλης, το Βραβείο Ivor Mairants στο Λονδίνο και άλλα βραβεία σε διεθνείς διοργανώσεις στην Βαρκελώνη, Λισαβώνα, Λιερένα και Χαέν. Έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Mozarteum του Σάλτσμπουργκ (Αυστρία), το Βασιλικό Ωδείο της Χάγης (Κάτω Χώρες) και στο Ωδείο Μουσικής και Θεάτρου του Ρόστοκ (Γερμανία) με τους καθηγητές Έλιοτ Φισκ, Ζόραν Ντούκιτς και Τόμας Όφερμαν. Στην καριέρα της έχει υποστηριχθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού της Σλοβενίας και διάφορα ιδρύματα.

Σε συνεργασία με τον Διεθνή Διαγωνισμό Κιθάρας της Σεβίλλης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
 
Luis Narváez (ca 1500- ca 1560)
Fantasía del octavo tono
Fantasía del cuarto tono
Baxa de contrapunto

Angelo Gilardino (1941)
Sonata del Guadalquivir (2004)
1.    Memorias
2.    Leyendas
3.   Lejanías

Regino Sainz de la Maza (1896-1981)
Petenera,Zapateado

Manuel Maria Ponce (1882-1948)
Variaciones sobre “La Folia de España” y Fuga

14.12.2012, 19.30
Κονσέρτο κιθάρας της Σάνια Πλοχλ
Α’ Βραβείο του 2ου Διεθνούς Διαγωνισμού Κιθάρας της Σεβίλλης