Στο πλαίσιο των 45ων Δημητρίων που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί στις 25, 26 Σεπτεμβρίου & 1, 2, 3 Οκτωβρίου στο

Κινηματοθέατρο Αλέξανδρος, το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Thess 2010.

Κυκλοφορούν φήμες πως τα ακριβά αρώματα μπαίνουν σε μικρά μπουκάλια… και οι βαθιές συγκινήσεις στα καρέ των ταινιών μικρού μήκους… το TISFF τις επιβεβαιώνει!

Συνεχίζοντας την αυστηρά ποιοτική πορεία του, για το 2010 το TISFF έχει εξασφαλίσει 150 σημαντικές ατομικές συμμετοχές από όλον τον κόσμο, ειδικά αφιερώματα σε κινηματογραφικές σχολές (Πολωνίας, Πράγας, Βάσκων & Ρουμανίας) και συνεργασίες με φεστιβάλ διεθνούς κύρους όπως το Encounters Short Film Festival (U.K.), Brussels Short Film Festival, uniFRANCE, ένα ειδικό αφιέρωμα στα καλύτερα τού Αthens International Short Film Festival Psarokokalo και άλλες σινε-εκπλήξεις! Μία πραγματική σινεφίλ φιέστα!

Η αναμφισβήτητη σημασία των ταινιών μικρού μήκους αναγνωρίζεται όσο ποτέ άλλοτε! Και δεν είναι μόνο ότι ήταν πάντα η αφετηρία όλων των μεγάλων σκηνοθετών.

Πάντα, σοβαροί άνθρωποι του κινηματογράφου δήλωναν ό τι πιο δημιουργικό στο σινεμά και τα πιό σοβαρά κοινωνικά και πολιτικά μηνύματα απ’ όλες τις κοινωνίες προβάλλονται στα μ.μ. έργα. Και σήμερα, οι ψηφιακές κάμερες, ακόμη και τα κινητά τηλέφωνα, επιτρέπουν στον κάθε ταλαντούχο νέο να δημιουργήσει σημαντικό σινεμά!

Το TISFF πρόβαλε τα 3 τελευταία χρόνια εντυπωσιακές και πρωτοποριακές  μ.μ. ταινίες απ’όλον τον κόσμο, απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές & σχόλια και τιμήθηκε με ειδικά αφιερώματα στα φεστιβάλ Encounters στο Μπρίστολ και Λονδίνο, στο φεστιβάλ Λισαβώνας καί Πόρτο, στο Διεθνές Φεστιβάλ Βελιγραδίου, στην Κινηματογραφική Ακαδημίας Σερβίας, στο Φεστιβάλ της Πάτρας και στην Αθήνα.

Στόχος μας είναι να ερωτευτεί η Θεσσαλονίκη τις μικρού μήκους ταινίες, πού είναι η ποίηση του κινηματογράφου και φυσικά να συνεχίσουμε να προβάλλουμε και να προωθούμε με επιτυχία τούς νέους σκηνοθέτες μας στην Ελλάδα και σε διεθνή φεστιβάλ. 

Το TISFF οργανώνεται από την THESS FEST, μη-κερδοσκοπική πολιτιστική αστική εταιρία.

Director – Curator: Γιάννης Z. Ζαχόπουλος

Λεωφορεία που εξυπηρετούν: 3,5,6,7,11,12,15,20,33,39, 58, 76