Τα μονοπάτια της καλλιτεχνικής διαδρομής από την εικαστικό Κατερίνα Σάρρα, χαράζονται με δυο οδηγούς: τη φόρμα και το χρώμα.

Η πυξίδα της στρέφεται προς τη φόρμα, το παράδοξο και μη αναγνωρίσιμο στοιχείο της, ανακαλύπτοντας διαφορετικές διαδρομές για κάθε έργο ξεχωριστά.

Η εικαστική της έρευνα στηρίζεται στη πορεία που διαγράφει και εμπεριέχει τη φόρμα, προσθέτοντας ταυτόχρονα το συναρπαστικό στοιχείο του χρώματος.

Συνθέσεις που ξεπροβάλλουν μέσα από τα εντυπωσιακά χρώματα που χρησιμοποιεί, υπογραμμίζουν το περιεχόμενο της εικαστικής γλώσσας που μοιράζεται με το κοινό: ένα περιβάλλον ρευστό και υγρό, λουσμένο από φως, το προσωπικό της σύμπαν μέσα από το χρώμα και την αφαιρετική σύνθεση.

Ταυτόχρονα, το άγνωστο πλαίσιο της φόρμας ενεργοποιεί την ανάγκη της να εμβαθύνει στη μελέτη του ίδιου του έργου της, καθότι δε γνωρίζει εξαρχής το σχήμα που θα γεννηθεί από τη συνεχή διαδικασία γραφής – ζωγραφικής. Ως αποτέλεσμα, χρησιμοποιώντας τις ιδιότητες του χρώματος, απλώνεται στους καμβάδες της μέσα από ντελικάτα παιχνιδίσματα στις υφές και τη βαρύτητα του.

Με λίγα λόγια, η Σάρρα ισορροπεί μεταξύ φόρμας και χρώματος, βαφής και σχεδίου, υγρού και στερεού, επιτυγχάνοντας τον πρωταρχικό σκοπό της: τον σχηματισμό της αρχικής της γραφής, του εικαστικού ιδιώματος που παρουσιάζεται στην έκθεση μέσα από αλλεπάλληλες υφές και επιφάνειες χρώματος, επιτυγχάνοντας να ενταχθεί στον κόσμο της φόρμας, αλλά την ίδια στιγμή να διαφέρει από αυτή.

Κείμενο: Φαίδρα Βασιλειάδου