Οι Jive Aces είναι γνωστοί για τη μουσική τους με άλματα υψηλής ενέργειας και το θεαματικό σκηνικό τους με τα χαρακτηριστικά κίτρινα κοστούμια τους. Το ρεπερτόριο της μπάντας εκτείνεται από τις διαχρονικές μελωδίες της εποχής του swing μέχρι τη λάμψη των Rat Pack, με λίγο rhythm & blues, swinging jazz και τις ίδιες τις ρίζες του Rock ‘n’ Roll. Παρουσιάζουν τραγούδια που έγιναν διάσημα από σπουδαίους καλλιτέχνες, όπως ο Louis Prima, ο Cab Calloway, ο Benny Goodman, ο Bobby Darin, ο Louis Armstrong, ο Sammy Davis Jr. και η Ella Fitzgerald, μαζί με μια μεγάλη ποικιλία από υπέροχα πρωτότυπα κομμάτια από τα άλμπουμ τους.

Αποτελούμενοι από έξι ταλαντούχους μουσικούς που γνωρίζονται από τότε που άφησαν το σχολείο, δημιούργησαν το συγκρότημα με κοινό πάθος για τη μουσική. Η Grazia Clarkson, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του συγκροτήματος, έχει πλέον γίνει επίσης ένα τακτικό μέλος παίζοντας αρκετά τραγούδια στο ακορντεόν.

Αρχικά σχηματίστηκαν στο Λονδίνο, έκτοτε υπερασπίστηκαν και βοήθησαν στη διάδοση της βίντατζ και ρετρό μουσικής σκηνής ενώ την πήγαν παρακάτω με τις δικές τους πρωτότυπες συνθέσεις.

Έχοντας σημειώσει σταθερή επιτυχία χρόνο με τον χρόνο, έγιναν το πρώτο ζωντανό συγκρότημα που έφτασε στους ημιτελικούς του “Britain’s Got Talent” βάζοντας τον γκρινιάρη Simon Cowell “σε καλή διάθεση”, ακολουθούμενο από μια εμφάνιση για την αείμνηστη Βασίλισσα Ελισάβετ στον εορτασμό του Diamond Jubilee. Είναι αναμφισβήτητα το καλύτερο συγκρότημα του Ηνωμένου Βασιλείου στο είδος τους.

Το συγκρότημα έρχεται για πρώτη φορά στο καθιερωμένο jazz club της Αθήνας, το Half Note, όπου θα εμφανίζονται έως τις 3 Ιανουαρίου. Το συγκρότημα θα σας αφήσει σε φανταστική διάθεση και με τις μπαταρίες σας πλήρως φορτισμένες για την Πρωτοχρονιά. Αυτή είναι μια 100% ψυχαγωγική παράσταση! Ίσως θελήσετε ακόμη και να χορέψετε! Ξεκινήστε τη νέα σας χρονιά με αληθινή μουσική, πραγματική ψυχαγωγία και πολλή διασκέδαση!

Διαβάστε επίσης:

Οι μυθικοί Jive Aces στο Half Note!