Το Φεστιβάλ Ηλιούπολης προσκαλεί τους μικρούς θεατρόφιλους στην παράσταση Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη, του Δημήτρη Ποταμίτη, την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014.

Πέρασαν κιόλας δέκα χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Ποταμίτης. Τιμώντας τη μνήμη του, ο Θεατρικός Οργανισμός «Κάτω από τη γέφυρα» επέλεξε να παρουσιάσει το σημαντικότερο έργο του, τις «Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη».

Πρόκειται για τέσσερις κωμωδίες του Αριστοφάνη (Ειρήνη, Αχαρνείς, Πλούτος και Όρνιθες) που διασκεύασε και ανέβασε το 1978 στο θέατρο Έρευνας, σε μια παράσταση «σταθμό» στην ιστορία του Παιδικού θεάτρου στη χώρα μας.

Η παράσταση θα διασκεδάσει και θα ψυχαγωγήσει τους μικρούς -και όχι μόνο- θεατές.

Ο αγαθός Τρυγαίος, που πάει στον Ουρανό για να ελευθερώσει την Ειρήνη…
Ο ειρηνόφιλος Δικαιόπολης, που τα βάζει με τους πολεμόχαρους Αχαρνείς…
Ο αγαθός Χρεμύλος που μοιράζει στους δίκαιους τον Πλούτο που βρήκε…
Ο Ευελπίδης και ο Πεισθέτερος, που πάνε να ζήσουν στη χώρα των Πουλιών, εκεί που θριαμβεύει η Δικαιοσύνη και η Δημοκρατία.

Οι στόχοι του Αριστοφάνη είναι κατανοητοί και ξεκάθαροι σε θεατές κάθε ηλικίας και οι ήρωες των έργων του είναι πρόσωπα-σύμβολα  και αναγνωρίσιμα για περισσότερα από 2.500 χρόνια τώρα.

Με ευφάνταστα σκηνικά, δεκάδες κοστούμια και αξιοποιώντας -όσο χρειάζεται- τη μαγεία των πολυμέσων, η παράσταση θα διασκεδάσει μικρούς & μεγάλους θεατές και θα τους ταξιδέψει σε κόσμους τέτοιους – σαν αυτούς που οραματίστηκε ο μεγάλος ποιητής – που η ειρήνη, η ελευθερία, η δικαιοσύνη, η παιδεία και η δημοκρατία είναι κατακτήσεις και όχι …ευχές.

Η μουσική και τα τραγούδια της παράστασης είναι του Γιάννη Ζουγανέλη και στο μεγαλύτερο μέρος της θα είναι η ίδια με εκείνης της παράστασης του 1978, που θεωρείται πια «κλασσική» στο χώρο της παιδικής δισκογραφίας.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Νίκος Δαφνής.
Σκηνικά – κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη.
Χορογραφία: Αρετή Μώκαλη.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κώστας Κλάδης, Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου, Κώστας Τζαφέρης, Γιώργος Γιαννακόπουλος, Οδυσσέας Κιόσογλου και Δανάη Καλαχόρα.