Με βασικό άξονα τη φιλία δύο παιδιών, που ξεκινά από την παιδική τους ηλικία και φτάνει µέχρι τα βαθιά τους γεράµατα, παρακολουθούµε τις πιο διάσηµες φιλίες από την ιστορία, τα παραµύθια και την ελληνική λογοτεχνία. Με όχηµα τη φαντασία, ξεκινάµε από την αρχαία πόλη των Συρακουσών, όπου γνωρίζουµε τους φιλοσόφους Δάµωνα και Φιντία, εκτοξευόµαστε στους πλανήτες του Μικρού Πρίγκιπα και παρέα µε το Μάγκα, ανακαλύπτουµε τον υπέροχο κόσµο της Πηνελόπης Δέλτα. Και λίγο πριν το τέλος, ρίχνουµε µια µατιά στη Μυθολογία και σε µια φιλία – έκπληξη!

Χρησιµοποιώντας σκηνικά αντικείµενα που πλάθονται και ολοκληρώνονται µπροστά στα µάτια των θεατών, δηµιουργούµε έναν κόσµο µαγικό και προσθέτοντας µεγάλες δόσεις χιούµορ και αλήθειας, φτιάχνουµε µια παράσταση που ψυχαγωγεί και δίνει αφορµή για ουσιαστική συζήτηση µε το γονιό και τον εκπαιδευτικό.
Μετά το «Θα φάµε τα µουστάκια µας…» και την «Επιστροφή των Παραµυθιών», επανερχόµαστε µε ένα έργο που µιλάει για την αξία της φιλίας και το τι σηµαίνει αληθινός φίλος

«Φίλος είναι αυτός που θυσιάζεται για σένα. Αυτός που σε θεωρεί µοναδικό. Αυτός που δεν νοιάζεται για την εξωτερική σου εµφάνιση, τη γλώσσα, τη µόρφωση και την καταγωγή σου. Φίλος είναι αυτός, που όσα χρόνια κι’ αν περάσουν, θα γελάτε µε τα ίδια αστεία.»

Συντελεστές:

Κείμενο: Γεωργία Παρασκευά
Σκηνοθεσία: Πετρούλα Μαντζουκίδου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώργος Μπινιάρης
Σκηνικά – Κουστούµια: Σάντρα Στεφανίδου
Πρωτότυπη µουσική: Βούλα Γλύκα
Μουσική επιµέλεια: Δηµήτρης Παρασκευάς
Φωτογράφιση: Εύα Χαρακίδα
Γραφιστική επιµέλεια: Γιώτα Παρασκευά

Διάρκεια: 65΄ (χωρίς διάλειμμα)