Καλλιτέχνες με κρίση, κόντρα στην… κρίση και στις υψηλές θερμοκρασίες, καταθέτουν τις «εν εξελίξει» δημιουργίες τους στο δροσερό Studio …

του Κινητήρα. Σημαντικά ονόματα της σύγχρονης σκηνής παίρνουν την σκυτάλη την τρίτη εβδομάδα του In Progress 2012: ο Κοσμάς Κοσμόπουλος με την Gm Τουλιάτου και τον Αντώνη Παλάσκα (Ομάδα Λούνα Παρκ) παρουσιάζουν την «Απαγκίστρωση», οι Θάλεια-Μαρί Παπαδοπούλου και Άννα Κίσκιλα (χοροθέατρο Intra Venous) μας ταξιδεύουν στην Ανατολή με το «Hair Xtensions» και η Θεοδοσία Σουρέλου (Ομάδα 11) δημιουργεί ένα ιδιαίτερο παζλ/κολλάζ με το «part II».

*Και με την κρίση κατά νου, ο Κινητήρας εκτός από το ειδικά μειωμένο εισιτήριο (8 ευρώ), εξασφάλισε ειδικά για τους «διψασμένους» θεατές των παραστάσεων, έκπτωση 15% στη μπυραρία Βύνη.


Πέμπτη 4 & Παρασκευή 5 Οκτωβρίου

«Απαγκίστρωση» (Detachment/ work in progress) Ομάδα Λούνα Παρκ  (21:30)
Στο «Απαγκίστρωση» παρουσιάζονται άτομα με διάφορες ειδικότητες, τα οποία συνδέονται με διαφορετικούς κοινωνικο-οικονομικούς ρόλους ή θέσεις, στην προσπάθεια τους να «απαγκιστρωθούν» από την επαναληπτικότητα της καθημερινότητάς τους, και επιχειρούν πράξεις μέσα σε ένα λαβύρινθο υποκαταστάσεων. Κάθε τους κίνηση ισορροπεί μεταξύ μιας πλασματικής επίτευξης και της παραίτησης.
Μετά την παράσταση ακολουθεί συζήτηση με το κοινό.
Μια performance του Κοσμά Κοσμόπουλου, σε συνεργασία με την Gm Τουλιάτου και τον Αντώνη Παλάσκα
Συμμετέχουν: Έλλη Αβραάμ-Ρέπα, Χριστίνα Γαζή, Μαρία Κανδυλάκη, Μαριανίκη Παγώνη, Γιάννης Στέφος και Ίρις (κείμενο)
Με την υποστήριξη: Ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού της Δέσποινας Γρηγοριάδου, Perfect Massin, Dance Studio MAGMA, Sampi.gr και Weinmeisterhaus/ Berlin
Διάρκεια: 30′ 

Σάββατο 6 & Κυριακή 7 Οκτωβρίου
«Hair Xtensions» Χοροθέατρο Intra Venous (6/10 στις 20.00, 7/10 στις 21.30)
Το χοροθέατρο IntraVenous παρουσιάζει το έργο «Hair Xtensions»: Από τους ναούς της Ινδίας, στους βωμούς ομορφιάς του κόσμου! 12 χορευτές και ηθοποιοί και 5 μουσικοί μας ταξιδεύουν από την εποχή του μύθου ως σήμερα και από την Ανατολή ως τη Δύση.
Συντελεστές:
Σύλληψη, θεματική & κινησιολογική έρευνα, κείμενα: Θάλεια-Μαρί Παπαδοπούλου
Χορογραφία, σκηνοθεσία: Θάλεια-Μαρί Παπαδοπούλου, Άννα Κίσκιλα
Performers (ηθοποιοί,χορευτές) :  Ελένη Αναγνωστοπούλου, Βασιλοπούλου Ανδριανή, Ελισάβετ Δακουτρου, Άννα Δημητράτου, Μιράντα Ζησσιμοπούλου, Φάνης Κατέχος, Άννα Κίσκιλα, Χριστίνα Μαρκοπούλου, Μάτα Μάρρα, Ελεάνα Ματθαίου, Παύλος Μελικίδης, Θάλεια Μαρί Παπαδοπούλου, Βανέσσα Σπινάσα.
Μουσική σύνθεση, διασκευή, ερμηνεία (άρπα & electronics, τάμπλα, μπανσούρι, τραγούδι,μπάσο,ακκορντεόν, drums): Μαρία Χριστίνα Παπαδοπούλου, Βαγγελιώ Βελλή, Παν Καπερνέκα, Μάρκος Δαμιανός, Πάρης Ελευθερίου

«part II» Ομάδα 11 (6/10 στις 21.30, 7/10 στις 20.00)
Δύο σόλο και ένας μονόλογος ερμηνεύονται στην σκηνή την ίδια στιγμή δημιουργώντας ένα τρίο χωρίς να έχει γίνει  καμία πρόβα και των τριών ερμηνευτών μαζί. Ο μόνος συνδετικός κρίκος είναι το κοινό θέμα πάνω στο οποίο καλείται ο κάθε καλλιτέχνης να δημιουργήσει. Θέμα το οποίο δίνεται από την χορογράφο σαν κατευθυντήρια γραμμή δημιουργώντας ένα κοινό πλαίσιο για όλους. Η χορογράφος είναι η μόνη που συνεργάζεται παράλληλα με τον καθένα ξεχωριστά και συνθέτει ένα τρίο το οποίο παίρνει μορφή την μέρα της παρουσίασης σε πραγματικό χρόνο. Κομμάτια ενός παζλ/κολλάζ που είναι αυτόνομα αλλά ταυτόχρονα αποτελούν μέρος ενός συνόλου..
Στο τέλος της παρουσίασης θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με το κοινό έτσι ώστε να  έχουμε την δυνατότητα να μοιραστούμε απόψεις και σκέψεις γύρω από την όλη διαδικασία μέχρι το τελικό αποτέλεσμα.
Σύλληψη, χορογραφία : Θεοδοσία Σουρέλου (Ομάδα 11)
Δημιουργοί, ερμηνευτές : Μάρκος Δεληγιάννης, Βαγγέλης Τελώνης, Σία Σουρέλου
Διάρκεια : 40′

In Progress 2012

Δώδεκα έργα «υπό διαμόρφωση» αναζητούν τη δημιουργική συμμετοχή και άποψη των θεατών τους στο φεστιβάλ In Progress, που πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά στο πλαίσιο του προγράμματος  «Καλλιτέχνες με Κρίση», δίνοντας κίνητρο και ενθαρρύνοντας την καλλιτεχνική κοινότητα να συνεχίσει να δημιουργεί.
Μέσα από τα «μικρού μήκους» έργα (διάρκειας 30’ – 40’)που παρουσιάζονται στο In Progress,  οι καλλιτέχνες έρχονται σε άμεση επαφή και συνεργασία με τους θεατές με συζητήσεις, ερωτηματολόγια και άλλους ευφάνταστους τρόπους ανταλλαγής ιδεών, διερευνώντας την εξέλιξη της δημιουργικής διαδικασίας και τον τρόπο που μπορεί να επηρεαστεί από τη γνώμη του κοινού.  Στο In Progress 2012 για πρώτη φορά όλες οι ομάδες θα συμμετέχουν με αμοιβή (βάση εισιτηρίου), ενώ από τα έργα που θα παρουσιαστούν, ένα θα επιλεγεί και θα «στεγαστεί» στον Κινητήρα για περισσότερες παραστάσεις.
 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

4 & 5 Οκτωβρίου
«Απαγκίστρωση» (Detachment) Ομάδα Λούνα παρκ (21.30)
6 & 7 Οκτωβρίου
«Hair Xtensions» Ομάδα Intra Venous (6/10 στις 20.00, 7/10 στις 21.30)
 «part II» Ομάδα 11 (6/10 στις 21.30, 7/10 στις 20.00)
13 & 14 Οκτωβρίου
«Le Rouge et le noir ne s’epousent-ils pas» Ομάδα Συντελεστές (13/10 στις 20.00, 14/10 στις 21.30)
13, 14 & 15 Οκτωβρίου
«Ανάμεσα» Άρτεμις Λαμπίρη (13/10 στις 21.30, 14/10 στις 20.00, 15/10 στις 21.30)
*Η ‘Αρτεμις Λαμπίρη είναι η νικήτρια του βραβείου της επιτροπής στον διαγωνισμό performance του Κινητήρα με θέμα «Τί θα έκανες αν δεν φοβόσουν» και έπαθλο 3 παραστάσεις στο In Progress. Το «Ανάμεσα» αποτελεί ολοκληρωμένη παράσταση με τιμή εισιτηρίου: 10 €
18 & 19 Οκτωβρίου
«7 εν λευκό» Τέχνης Νεύμα (21.30)
20 & 21 Οκτωβρίου
 «Ο Επαναστάτης της 5ης Οκτωβρίου» Ομάδα Μολών Βλαβέ (21.30)