Η γυναικεία τσάντα, το απαραίτητο αυτό γυναικείο αξεσουάρ εξερευνά ο Jean-Claude Kaufmann σε αυτό του το βιβλίο. Κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Ποια σχέση διατηρούν οι γυναίκες με τις τσάντες τους;
Οι τσάντες αποτελούν πράγματι μυστήριο, όπως πιστεύουν αρκετοί άντρες;
Με ποια κριτήρια γίνεται η αγορά τους;
Τι μπορεί να δηλώνει ο τρόπος που τις κρατούν;

«…Είναι πολύ σπάνιο για μια γυναίκα να μην έχει τσάντα. Η τσάντα είναι για τη γυναίκα ό,τι είναι για το σαλιγκάρι το καβούκι. Με τη διαφορά ότι ξέρουμε τι υπάρχει μέσα στο καβούκι. Και ότι τα σαλιγκάρια μοιάζουν μεταξύ τους. Υπάρχουν όμως τσάντες μικρές (ίσα ίσα για τα απαραίτητα), μεγάλες (ολόκληρη η ζωή της σε μία τσάντα), σκληρές, μαλακές, που κρατιούνται στον ώμο ή στο χέρι, εμφανώς τακτοποιημένες ή χαώδεις. Τσάντες που προκαλούν εκνευρισμό (όταν το τηλέφωνο παίζει μέσα τους κρυφτό) ή γεννούν κεραυνοβόλο έρωτα και επιδεικνύονται ως τρόπαια αποκαλυπτικά της ταυτότητας της γυναίκας (η τσάντα μου είναι ο εαυτός μου). Σύντομες εκρήξεις μίσους και τρελού έρωτα. Όλες οι συγκινήσεις του κόσμου βρίσκονται σε μία τσάντα…»
Jean-Claude Kaufmann

Μια συναρπαστική εξερεύνηση του μικρόκοσμου τρυφερότητας και πάθους που περικλείει μια γυναικεία τσάντα.

Ο Jean-Claude Kaufmann γεννήθηκε στη Ρεν το 1948. Είναι κοινωνιολόγος και ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας (CNRS). Στα ελληνικά κυκλοφορούν, μεταξύ άλλων, τα βιβλία του: Τα άπλυτα του ζευγαριού. Ανάλυση των συζυγικών σχέσεων (Μαραθιά, Χριστάκης, 1997), Σώματα γυναικών, βλέμματα ανδρών. Κοινωνιολογία του τόπλες (Μαραθιά, Χριστάκης, 1997), Το πρώτο πρωί. Πώς γεννιέται μια συντροφική σχέση (Κοάν, 2005).