Ανεξάρτητα από την απεργία στους Δήμους που έχει στοιβάξει στους δρόμους της πόλης χιλιάδες τόνους σκουπιδιών, η Αθήνα χαρακτηρίζεται ως τρίτη πιο βρώμικη ευρωπαϊκή πόλη.

Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα διεθνούς έρευνας, στην οποία συμμετείχαν 1.100 άτομα, τα οποία ταξίδεψαν πέρυσι στην Ευρώπη μέσω του ΤripΑdvisor, ενός ταξιδιωτικού site με 5.000.000 εγγεγραμμένους χρήστες και άλλους 25 εκατ. επισκέπτες το μήνα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, πιο βρώμικη πόλη στην Ευρώπη ψηφίστηκε το Λονδίνο, με δεύτερο το Παρίσι και τρίτες την Αθήνα και τη Ρώμη. Στον αντίποδα ως οι πιο καθαρές ψηφίστηκαν η Ζυρίχη, η Κοπεγχάγη και η Στοκχόλμη.

Η βρετανική πρωτεύουσα ήλθε πρώτη επίσης στην ακρίβεια αλλά και τη νυχτερινή διασκέδαση και την ακολουθούν το Αμστερνταμ και το Παρίσι. Η γαλλική πρωτεύουσα χαρακτηρίστηκε επίσης η πιο ρομαντική πόλη της Ευρώπης και την ακολουθούν η Βενετία και η Ρώμη.

Ακόμη, το Παρίσι αναδείχθηκε κορυφαία για το επίπεδο της κουζίνας της, με δεύτερη τη Ρώμη και τρίτη τη Φλωρεντία. Επίσης,η «Πόλη του Φωτός» κρίθηκε η καλύτερη για ψώνια.

Την πρωτιά στα παζάρια έχει η Πράγα, την οποία ακολουθούν η Βουδαπέστη και η Λισαβόνα.

Το Δουβλίνο έλαβε τα πρωτεία της φιλοξενίας, καθώς φαίνεται να κατοικείται από τους πιο φιλικούς ανθρώπους στην Ευρώπη. Στη σχετική λίστα έπονται το Αμστερνταμ και το Λονδίνο. Αντιθέτως, οι πόλεις με τους πιο εχθρικούς κατοίκους είναι το Παρίσι, το Λονδίνο και η Μόσχα.