Η ομάδα χορού griffon παρουσιάζει το καινούργιο έργο της Σεσίλ Μικρούτσικου Σταχτοπούτα, από τις 14 ως και τις 17 Απριλίου στο θέατρο Δίπυλον.

Η ομάδα χορού griffon παρουσιάζει το καινούργιο έργο της Σεσίλ Μικρούτσικου Σταχτοπούτα, από τις 14 ως και τις 17 Απριλίου στο θέατρο Δίπυλον.

H Σεσίλ Μικρούτσικου διακρίνοντας τρεις διαφορετικές περιόδους σκιαγραφεί την ψυχοσύνθεση της μοναδικής ηρωίδας της παραμυθένιας εκδοχής.

Σε αντίθεση με το κλασσικό παραμύθι η καταπίεση και ο ασφυκτικός κλοιός στον οποίο βρίσκεται η Σταχτοπούτα δεν επιβάλλονται μόνο από εξωγενείς παράγοντες, όπως π.χ. από τις αδερφές ή τη μητριά, αλλά από την ίδια.

Καθρέφτης και εκφραστής της ψυχικής φόρτισης της Σταχτοπούτας γίνεται το σώμα μέσω της κινησιολογίας της μοναδικής χορεύτριας του έργου, της Ράνιας Γλυμίτσα. Αντίστοιχα, η σκηνή όπου προσκαλείται στο παλάτι δεν είναι ένα βήμα προς τη λυτρωτική κορύφωση της ιστορίας αλλά ένα βήμα προς την αυτογνωσία.

Ως ένα γενικότερο σχόλιο για την κοινωνία του «φαίνεσθαι» και όχι του «είναι» η σύγχρονη Σταχτοπούτα της Σεσίλ Μικρούτσικου δεν εξυμνεί μόνο τον έρωτα αλλά την ελευθερία και την ανεξαρτησία.

H ομάδα χορού griffόn δημιουργήθηκε το 2000 από την Ιωάννα Πορτόλου. Με κίνηση που εμπνέεται κυρίως από τις χειρονομίες, τις κινήσεις και τις καταστάσεις της καθημερινής ζωής.

Με σκηνικά λιτά όσο και ουσιαστικά, μουσικά ακούσματα ξεχωριστά και εμπνευσμένη ενδυματολογική παρουσίαση, η griffόn καταφέρνει να παρουσιάζει κάθε χρόνο καινούργιες παραγωγές. Εργα της έχουν παρουσιαστεί σε κεντρικά θέατρα της Αθήνας (Αμόρε, Εμπρός, Ροές, Πορεία), σε διεθνείς διοργανώσεις

info
14, 15, 16 & 17 Απριλίου 2008
Θέατρο Δίπυλον, Καλογήρου Σαμουήλ 2 & Διπύλου,
Πλ. Κουμουνδούρου, τηλ 210 3229771
Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ