Στην performance Handmade η χορογράφος Βίκυ Βασιλοπούλου αντλεί έμπνευση από το εννοιολογικό πλαίσιο της χειροποίητης δημιουργίας η οποία έρχεται σε αντίθεση και λειτουργεί ως αντίδοτο στην κουλτούρα του καταναλωτισμού που επεκτείνεται συχνά στις ανθρώπινες σχέσεις. Στην παράσταση παίρνουν μέρος επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές καθώς και η ηθοποιός Μαρία Σκουλά. Στο βίντεο της παράστασης συμμετέχουν o Αφρικανός χορευτής και κρουστός Dauda Conteh και η ακτιβίστρια Click Ngwere.

Το Handmade είναι μία performance για το πώς ο άνθρωπος μέσα από τη φαντασία του και την αυθεντικότητά του μπορεί να επικοινωνήσει με άλλους ανθρώπους, να αλληλεπιδράσει και τέλος να παραγάγει τέχνη και κατ’ επέκταση πολιτισμό. Η συνεύρεση και η ανταλλαγή ιδεών, η επιρροή της Αφρικανικής κουλτούρας, για παράδειγμα, πάνω στο δυτικό μοντέλο καταναλωτισμού, μπορεί να δώσει μία ιδέα για το πώς οι πολιτισμοί μπορούν να αλληλεπιδράσουν μέσα από ανοίγματα που μόνο η τέχνη και η διαδικασία του «χειροποίητου» μπορούν να δώσουν.

Μέσα από μία παρέλαση ιδεών και ιδεολογημάτων η χορογραφία θέλει να προσεγγίσει την αυθεντικότητα που πηγάζει από τη χειροποίητη δημιουργία, η οποία μας επαναφέρει σε παραδοσιακές αξίες, ενισχύει την αίσθηση του «ανήκειν» και τη συνάντηση με τον «άλλον» εαυτό. Μέσα από μια διαδικασία «πλεξίματος» δημιουργούμε ιστούς οι οποίοι σαν ένας σύγχρονος Μίτος της Αριάδνης θα μας οδηγήσουν σε νέες μορφές έκφρασης και επικοινωνίας.

– Σημείωμα της χορογράφου Βίκυς Βασιλοπούλου

Συντελεστές

Ιδέα & Χορογραφία: Βίκυ Βασιλοπούλου
Μουσική Σύνθεση: Στέλιος Γιαννουλάκης
Κοστούμια: Βίκυ Βασιλοπούλου
Εικαστική παρέμβαση: Θοδωρής Κανελλόπουλος
Φωτισμοί: Νύσος Βασιλόπουλος
Επικοινωνία: Έλενα Γρίβα
Φωτογραφίες: Αλέξης Ζαφειράκης
Γραφιστική Επιμέλεια: Studio Konsept83

Ερμηνεύουν

Χριστίνα Καϊάφα, Chris G, Μαρία Σκουλά, Ορέστης Αλεξιάδης, Abdul Nazari, Σπύρος Ντζουροπάνος, Μαίρη Σκουλά, Ματίνα Βασιλοπούλου

Επιμέλεια εκδήλωσης: Τάκης Βοΐλας

Η performance διαρκεί 50 λεπτά