Από τις εκδόσεις Οσελότος κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο της Τίνας Βαρουχάκη, Η μαντάμ Καγκουρού σε εικονογράφηση Εμμανουέλας Κακαβιά.

Η Μαντάμ Καγκουρού ζει κλεισμένη στο κλουβί ενός ζωολογικού κήπου! Όπως είναι φυσικό, αυτό δεν της αρέσει! Ονειρεύεται να δραπετεύσει και να ζήσει ελεύθερη στο δάσος!
Τι λες; Θα τα καταφέρει;
Το cd περιέχει ολόκληρη την αφήγηση του παραμυθιού με τη γλυκιά φωνή της Ρουμπίνης Μεντζελοπούλου. Θ’ ακούσεις και πολύ σύντομα αποσπάσματα από τη μουσική ενός πολύ σημαντικού συνθέτη, του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι.
Επίσης, στο cd περιλαμβάνονται τραγούδια που προσπάθησα να έχουν πλούσιες μελωδίες για να σου είναι πιο ευχάριστα. Στο βιβλίο, θα βρεις τους στίχους των τραγουδιών, για να μπορείς να τα τραγουδήσεις με τους φίλους σου.
Τα τραγούδια, είτε χαρούμενα, είτε όχι και τόσο, ελπίζω να συμφωνήσεις ότι αποπνέουν ένα αίσθημα τρυφερότητας. Είναι αυτό που «εισπράττω» από τη μητέρα μου, στην οποία είναι αφιερωμένο αυτό το παραμύθι…

Λίγα λόγια για τους μεγάλους

Το παραμύθι απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Επιχειρεί να τους μεταδώσει τις αξίες της συντροφικότητας, της μητρότητας, της ελευθερίας, αλλά και της ατομικής ευθύνης για αλλαγή των δυσμενών συνθηκών της καθημερινότητας.
Στοχεύει όμως και σε κάτι άλλο: στη γνωριμία των παιδιών με έννοιες όπως «συμφωνική ορχήστρα», «μουσικά όργανα», «χορωδία» κ.ά. Προς την κατεύθυνση αυτή, το παραμύθι συνοδεύεται από cd, το οποίο περιέχει την αφήγηση, διανθισμένη από τραγούδια και κάποια πολύ σύντομα αποσπάσματα έργων του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι.
Σήμερα, τα παιδιά «βομβαρδίζονται» από την «κουλτούρα των Μέσων», την επονομαζόμενη «μαζική», με συνέπεια να ταυτίζουν τη μουσική με το star system. Συμμετέχοντας ή παρακολουθώντας αντιπαιδαγωγικά talent shows, στοχεύουν να γίνουν σταρ!
Πώς θα καλλιεργήσουμε το μουσικό τους αυτί, ώστε να απολαμβάνουν τη μουσική αυτή καθ’ εαυτήν;
Θα καταφέρουμε να τα βοηθήσουμε να διαμορφώσουν μια αισθητική διαφορετική από την επικρατούσα;