Όσοι χάσατε το Docs in Exile 2021 θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε μερικές από τις αγαπημένες μας ταινίες σε δεύτερη προβολή, μαζί με μια μικρού μήκους ταινία κάθε φορά. Όλες οι ταινίες μέχρι το τέλος της σεζόν θα έχουν ελληνικούς υπότιτλους.

Βιομηχανία ονείρων

Από ένα μικροσκοπικό χωριό της Ουγγαρίας έως το βιομηχανικό μεγαθήριο που λέγεται Κίνα, ανώνυμοι εργάτες και εργάτριες δουλεύουν κάτω από σχεδόν σουρεαλιστικές συνθήκες για να εκπληρώσουν κάθε μας επιθυμία. Συνθέτοντας ένα ανέλπιστα ταιριαστό κινηματογραφικό δίπτυχο, οι ταινίες του Φεβρουαρίου δίνουν μια νέα, σχεδόν οπερατική, διάσταση στην έννοια της βιομηχανικής ανάπτυξης.

ΠΕΜΠΤΗ 17/2 στις 21:00

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΔΟΝΕΙΤΑΙ (The Vibrant Village, 2019)
Σκηνοθεσία: Weronika Jurkiewicz / Διάρκεια: 7’
Ένα ήσυχο χωριό κάπου στην Ουγγαρία είναι έτοιμο να εκπληρώσει όλες τις φαντασιώσεις σας.

ΑΝΟΔΟΣ (Ascension, 2021)
Σκηνοθεσία: Jessica Kingdon / Διάρκεια: 97’
Μια διαφορετική, σχεδόν ιμπρεσιονιστική Κίνα αναδύεται μέσα από την «Άνοδο», ένα αφαιρετικό και στυλιστικά υπνωτιστικό πορτρέτο της εγχώριας βιομηχανίας, που αποκαλύπτει το χάσμα ανάμεσα στις κοινωνικές τάξεις. Ο μόχθος, ο καταναλωτισμός και ο πλούτος συνθέτουν το καπιταλιστικό τοπίο της Κίνας, από το πιο σκοτεινό ορυχείο μέχρι τις πιο πολυτελείς διασκεδάσεις. Shortlisted για Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ.