Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τίτλο «Νέες δραματουργίες: Πόσο πολιτική είναι η σύγχρονη ελληνική σκηνή;», την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016 στην Αίθουσα Διδακτική της τέχνης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Το ζήτημα της δραματουργίας, το πώς δηλαδή συγκροτείται και συντίθεται σκέψη και λόγος με τα υλικά της ποίησης και του θεάτρου, μας αφορά ιδιαίτερα σήμερα σε μια εποχή διαπιστωμένης κρίσης της σκηνοθεσίας. Πώς συνδιαλέγεται η σύγχρονη ελληνική σκηνή με το σήμερα; Πώς μετουσιώνεται το βίωμα της κρίσης μέσα από τη σύγχρονη δραματουργία και τι θέση παίρνουν μέσα από τις φόρμες που υιοθετούν οι νεότεροι έλληνες σκηνοθέτες-δραματουργοί;

Συμμετέχουν οι σκηνοθέτες-δραματουργοί Έλλη Παπακωνσταντίνου (Revolt Athens), Αργυρώ Χιώτη & Ευθύμης Φιλίππου (Απολογίες 4&5),  Βασίλης Μαυρογεωργίου (Αβαρία – Πράγματα που άφησα πίσω), Ιόλη Ανδρεάδη & Άρης Ασπρούλης (Young Lear) και οι θεατρικοί κριτικοί Ιλειάνα Δημάδη (Αθηνόραμα) και Γρηγόρης Ιωαννίδης (Εφημερίδα των Συντακτών).

Συντονίζουν η Τζωρτζίνα Κακουδάκη, σύμβουλος για τα εκπαιδευτικά προγράμματα και η Δήμητρα Κονδυλάκη, σύμβουλος για το σύγχρονο θέατρο.

Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά με live streaming, μέσω της σελίδας του Φεστιβάλ στο facebook https://www.facebook.com/athepfestivalen/

Περισσότερες πληροφορίες για τις παράλληλες δράσεις του Φεστιβάλ Αθηνών μπορείτε να δείτε εδώ.