Το Αβγό του Μουσικού Χωριού παρουσιάζει εργαστήριο μουσικής τεχνολογίας με εισηγητή τον Σάββα Παυλίδη

… στις 11, 18 και 25 Ιανουαρίου 2013, σε 3 συνευρέσεις διάρκειας 12 ωρών.

Εισαγωγή στην ψηφιακή ηχογράφηση και παραγωγή για μουσικούς

Το εργαστήριο αυτό απευθύνεται σε μουσικούς, με σκοπό την εισαγωγή στις βασικές τεχνικές και γνώσεις που αφορούν την ηχογράφηση, μίξη και παραγωγή μέσω ψηφιακής τεχνολογίας και audio software.

Τα θέματα που καλύπτει το εργαστήριο είναι:
– επιλογή του κατάλληλου audio software και κάρτας ήχου
– recording audio, level metering, bit depth, sample rate
– επιλογή μικροφώνων & τεχνικές ηχογράφησης
– editing, arranging, mixing multitrack projects, automation
– χρήση PlugIns: EQ, Compressors, Delay, Reverb
– MIDI instruments & MIDI editing
– mastering για CD, mp3, m4a, FLAC
– πρακτικές ασκήσεις

Eπιπλέον, ο εισηγητής προσφέρει – εκτός από τις 12 ώρες του εργαστηρίου – μία συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο, κατόπιν συμφωνίας. Στη συνάντηση αυτή θα συζητηθούν θέματα και απορίες που προέκυψαν από την πρακτική εξάσκηση των συμμετεχόντων.

 
Σάββας Παυλίδης
Ο Σάββας Παυλίδης σπούδασε μουσική & τεχνολογία ήχου στο Robert-Schumann-Hochschule, Düsseldorf Γερμανίας. Εχει δουλέψει ως μηχανικός ήχου και παραγωγός στην Κρατική Ραδιοτηλεόραση Γερμανίας και σε στούντιο ηχογραφήσεων. Απο το 2001 ειναι συνεργάτης της ARD.ZDF Medienakademie, στην οποία διδάσκει θέματα ψηφιακής τεχνολογίας ήχου.

Παράλληλα με την ενασχόλησή του με την μουσική τεχνολογία, συμμετείχε σε διάφορα μουσικά σύνολα ως συνθέτης & κιθαρίστας. Το 2007 κυκλοφόρησε η πρώτη προσωπική του δισκογραφική δουλειά «Kara Deniz – Two Steps» σε συνεργασία με τους Παντελή Παυλίδη, Μαρία Σίμογλου, Θύμιο Ατζακά, Johanna Fassbender και Kemal Dinc, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται το νέο του project «Les Jardins Somnifères».