Το φεστιβάλ σύγχρονου χορού σε αστικό τοπίο “ένα μικρό βήμα” με καλλιτεχνικούς διευθυντές τους Χριστίνα Μερτζάνη και Ευάγγελο Πουλίνα (Ελεύθερη Πτώση), επιστρέφει φέτος για έβδομη συνεχόμενη χρονιά στην Κέρκυρα.

Το “ένα μικρό βήμα” 2016 θα διαρκέσει δύο εβδομάδες από 18 έως 30 Ιουλίου 2016. Κατά τη διάρκειά του θα πραγματοποιηθούν ποικίλες παραστάσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών με ελεύθερη είσοδο, σεμινάρια τεχνικής σύγχρονου χορού για επαγγελματίες χορευτές και φέτος για πρώτη χρονιά και για ερασιτέχνες.

Για ακόμα μία χρονιά θα δοθεί η ευκαιρία σε επιλεγμένους χορευτές να δουλέψουν με καταξιωμένους χορογράφους και να εμφανιστούν επί σκηνής στο πλαίσιο των τριών performance project (Sita Ostheimer, Jos Baker, Χριστίνα Μερτζάνη & Ευάγγελο Πουλίνα)

Για φέτος με ιδιαίτερη χαρά πραγματοποιείται μια νέα συνεργασία με τον καθηγητή του Ιονίου  Πανεπιστημίου Θοδωρή Λώτη καθώς και με τις σχολές χορού της Κέρκυρας.

Το φεστιβάλ αξιοποιεί δρόμους, πλατείες, κτίρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, θέτοντας ως στόχο να εξαπλωθεί η εμβέλεια προσέγγισης του σύγχρονου χορού, αποκαλύπτοντας τον δημόσιο χώρο ως τον ιδανικό τόπο έκφρασης της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας. Παράλληλα, συνεισφέρει στο να ξεδιπλωθούν οι ιδέες και οι εικόνες του σύγχρονου χορού, οι δημιουργοί να ανταλλάξουν εμπνεύσεις, εμπειρίες και οράματα και οι καλλιτέχνες να δώσουν νέα πνοή στην πόλη.

Φέτος, για πρώτη φορά, μαθητές και μαθήτριες των σχολών χορού της Κέρκυρας χορογραφούν και χορεύουν το δικό τους έργο στο Φεστιβάλ. Το βλέμμα στρέφεται προς τη νέα γενιά. Για να εκφραστεί δημιουργικά , να παράγει καλλιτεχνικό έργο, να επικοινωνήσει με διακεκριμένους καλλιτέχνες του χορού Ελλάδας και Εξωτερικού, και να συμβάλλει στην ανάδειξη της Κέρκυρας ως τόπο Τεχνών και Πολιτισμού.

Η μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων διοργανώσεων και η ανταπόκριση του κοινού μας γεμίζει με αισιοδοξία να συνεχίσουμε το φεστιβάλ. Καταξιωμένοι καλλιτέχνες, όπως οι: Sita Ostheimer, Jos Baker, Johannes Wieland, Χριστίνα Μερτζάνη & Ευάγγελος Πουλίνας, Αθανασία Κανελλοπούλου, Liadain Herriott, Giovanni Leonarduzzi, Αναστασία Μπρουζιώτη θα παρουσιάσουν παραστάσεις και θα δώσουν σεμινάρια. 

Ευχαριστούμε θερμά το κομμωτήριο Hair Dreams, τα εστιατόρια Imabari, Μεθυστάνες στην Κέρκυρα, το τσιπουράδικο ektos sxediou kai o,ti prokipsei και την σαπωνοποιία Πατούνης και φυσικά τους χορηγούς επικοινωνίας μας Start, Κυμα 90.3 , Kiss 95.8, Libro d’Oro , all about festivals, info kerkyra, debop.gr, Dancetheater.gr.

Το ένα μικρό βήμα είναι μέλος του διεθνούς δικτύου φεστιβάλ Ciudades que Danzan (Dancing Cities).

Παραστάσεις 2016

Σάββατο 23 Iουλίου

Νεφέλη Μηλιωτάκη  & Αγγελική Μαρίτσα (Νέοι δημιουργοί από την Κέρκυρα)

Sita Ostheimer

Liadain Herriott

Performance project από την Sita Οstheimer

Παρασκευή 29 Ιουλίου

Αθανασία Κανελλοπούλου

Jos Baker

Johannes Wieland

Performance project από τους Χριστίνα Μερτζάνη και Ευάγγελο Πουλίνα (με την συμμετοχή του καθηγητή του ιονίου πανεπιστημίου Θοδωρή Λώτη)

Σάββατο 30 Ιουλίου

Aθηνά Λιμπάντζη (Νέοι δημιουργοί από την Κέρκυρα)

Giovanni Leonarduzzi

Αναστασία Μπρουζιώτη

Performance project απο τον Jos Baker

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 21:30 στα Παλαιά Ανάκτορα. Eίσοδος ελεύθερη.