Οι καλλιτέχνες του Συλλόγου Εικαστικών Μεσογαίας εμπνευσμένοι από την ιστορία, τη φύση και την ιδιαιτερότητα του χώρου του Λαυρίου εκθέτουν έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας και κεραμικής από τις 26 Αυγούστου 2015 στο Χυτήριο.

Συμμετέχουν :

Κ. Βαρδουλάκη, Γ. Βορρές, Ν. Βρετού, Γ. Γαβαλάς, Γ. Γεωργαρίου, Β.

Γουνελά, Μ. Δημοπούλου, Κ. Δικέφαλος, Θ. Δούμα, Π. Δρακόπουλος, Β.

Θέος, Ρ.Καραμούζη, Μ. Κελαιδή, Γ. Κονταράτος, Α. Κοροβέση, Ε. Λιούμη,

Μ. Λυρίτη, Δ. Μαλταμπέ, Δ. Μανίνης, Μ. Μπαρτζήλη, Ε. Μαρίνου, Ρ.

Μπεργίου, Α. Μωραιτάκης, Ρ. Φλώρου, Β. Παπανδρέου, Μ. Παπανικολάου, Α.

Παππά, Β. Πολύζος, Γ. Πολύζος, Ο. Ρουγγέρης, Χ. Σούλαρης, Σ. Τούντα.

Ο Σύλλογος Εικαστικών Μεσογαίας  ιδρύθηκε το 2005 με σκοπό την αποκέντρωση των εικαστικών  δρώμενων και τη συμβολή του στην πολιτιστική αναβάθμιση των Μεσογείων.

Οι καλλιτέχνες του Συλλόγου,  με την  ευκαιρία του εορτασμού της 150ετηρίδας του νεώτερου Λαυρίου που διοργανώνει ο Δήμος Λαυρεωτικής, ανταποκρίθηκαν στη πρόκληση του πολυεπίπεδου αυτού τόπου, του παλιού και του σημερινού.

Στην  έκθεση «Εν Λαυρίω», ο κάθε καλλιτέχνης καταθέτει τη δική του δημιουργική ματιά, όπως τον εμπνέει το  Λαύριο. Αυτή η διαφορετικότητα στο όραμα, η ποικιλία τεχνοτροπίας και τεχνικής αντικατοπτρίζουν τον πλουραλισμό της τέχνης σήμερα.

Παράλληλη εκδήλωση

Το Σάββατο 28 Αυγούστου και ώρα 19.30 στον χώρο της έκθεσης, ο Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Ι. Ηλιόπουλος θα μιλήσει με θέμα «Ορυκτά και πετρώματα του Λαυρίου: η παλέτα της φύσης».