Ο διεθνής κοντραμπασίστα και συνθέτης Chris Dahlgren (berlin) και o Θύμιος Ατζακάς στο ούτι και την κιθάρα θα εμφανιστούν για μια μοναδική συναυλία αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής στην Πριγκηπέσσα στην Θεσσαλονίκη.

Μαζί τους θα εμφανιστεί, σε ελάχιστα αντιληπτό χρόνο, ο Φλώρος Φλωρίδης…

Ο Chris Dahlgren γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1961. Αποφοίτησε απ’ το τμήμα τζαζ του College-Conservatory of Music in Cincinnati (1986) και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές σύνθεσης στη σύγχρονη και πειραματική μουσική, στο Wesleyan University (2003). Έχει σπουδάσει σύνθεση με τους Anthony Braxton, Alvin Lucier και LaMonte Young και κοντραμπάσο με τους Dave Holland, Barry Green και Francois Rabbath.

Ήδη από τη περίοδο των σπουδών του στο CCM, o Chris ήταν σταθερός κοντραμπασίστας στο διάσημο jazz club Blue Wisp, στο Cincinnati, όπου είχε την ευκαιρία να παίζει με μεγάλους μουσικούς που περιοδεύανε. Από τότε, ξεκίνησε να ερμηνεύει και να περιοδεύει με κορυφαίους αυτοσχεδιαστές, όπως οι Anthony Braxton, Charles Tolliver and Art Lande.

Το 1993, ο Chris επέστρεψε στη Νέα Υόρκη όπου και εργάστηκε σε παραστάσεις και ηχογραφήσεις για 11 χρόνια. Από το 1986 μέχρι σήμερα έχει εκδόσει προσωπικούς δίσκους με τις εταιρίες Koch Jazz, CIMP, Not Two, Between-the-Lines, Leo, Krysdahlark και Drimila Records. Έχει περιοδεύσει σε Ηνωμένες Πολιτείες, Λατινική Αμερική, Ευρώπη και Ασία, σαν σολίστας ή με ensemble. Από το 2003 είναι τακτικό μέλος των σεξτέτων και κουιντέτων του Antony Braxton.

 
O Θύμιος Ατζακάς γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1971. Σπούδασε κλασσική κιθάρα με τους Κώστα Κοτσιώλη, Hubert Käppel και Carlo Marchione, ενώ ούτι και τροπική μουσική διδάχθηκε δίπλα στους Ziad Radjab, Βehnam Manadjedi και Ross Daly. Eίναι απόφοιτος του Νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης, της Μουσικής Ακαδημίας της Κολωνίας και της Ακαδημίας Μουσικής και Θεάτρου της Λειψίας.

Μέχρι το 1996 βραβεύτηκε ως κιθαριστής σε τέσσερις διεθνείς διαγωνισμούς και έδωσε ρεσιτάλ σε πολλά φεστιβάλ κιθάρας.

Μέχρι σήμερα έχει ερμηνεύσει σε διεθνή φεστιβάλ και επιμελήθηκε ή έλαβε μέρος σε πολλά projects (Ελλάδα, Κύπρος, Ρουμανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Aγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο, Γερμανία, Ελβετία, Μαρόκκο, Κιργκιζστάν και Συρία), ενώ ηχογράφησε η μαγνητοσκόπησε για την ελληνική ραδιοτηλεόραση, το WDR, την Deutsche Welle, το MDR, το Arte και το BBC.

Εμφανίστηκε και ηχογράφησε με πολλούς αναγνωρισμένους μουσικούς όπως οι: Βijan Chemirani, Madjid Bekkas, Εfren Lopez, Ahmet Misirli, Βehnam Manahenji, Chris Dahlgren, Moises Torres, Ara Malikian, Gareth Lube, Hayden Chisholm, Kemal Dinc, Taner Akyol, Σωκράτης Σινόπουλος, Αντώνης Ανισέγκος, Κώστας Θεοδώρου, Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωσταντίνου, Μαρία Θωίδου κ.α., ενώ παράλληλα έχει ιδρύσει μουσικά σχήματα όπως το Armos Ensemble, το Tropos Quartett Berlin, και, μαζί με τον Αντώνη Ανισέγκο, το Σώμα.

Aπό το 2005 διδάσκει ούτι και συντονίζει μουσικά σύνολα στον τομέα ελληνικής παραδοσιακής μουσικής του τμήματος Μουσικής Τέχνης και Επιστήμης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και παράλληλα είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας του πανεπιστημίου Αιγαίου (Μυτιλήνη).