Η έκθεση θα περιλαμβάνει έντεκα ειδικά σχεδιασμένα έργα των: Larry Achiampong, Meriç Algün, James Bridle, Hera Büyüktaşçiyan, Jeremy Hutchison, KERNEL, Χρυσάνθη Κουμιανάκη, Περσεφόνη Μύρτσου & Εύα Γιαννακοπούλου, Lara Ögel, Μαρία Παπαδημητρίου και Lloyd Corporation.

Η έκθεση Driftwood, Ή πώς αναδυόμαστε μέσα από τα ρεύματα, μία ιδέα της Βελγίδας επιμελήτριας Evelyn Simons (1989) με την υποστήριξη της συντονίστριας του πρότζεκτ Ηλέκτρας Καλαϊτζάκη, εξετάζει την κίνηση των ανθρώπων, την κυκλοφορία των αγαθών και το πώς οργανώνονται, συστηματοποιούνται, ελέγχονται και αμφισβητούνται αυτές οι αδιάκοπες ροές κίνησης. Καλλιτέχνες με διαφορετικό υπόβαθρο και με τη χρήση μίας πληθώρας μέσων αντιμετωπίζουν αυτά τα ζητήματα σε μία σειρά ατομικών παρουσιάσεων, που εκτυλίσσονται ως ένας περίπατος στη γειτονιά των Εξαρχείων στην Αθήνα.

Σε αυτό το μεγάλο εύρος των καλλιτεχνικών έργων που παρουσιάζονται, εξετάζονται κοινά θεματικά ζητήματα: η διαφήμιση και το μάρκετινγκ ως εργαλεία συγκάλυψης της εκμετάλλευσης που είναι έμφυτη στις παγκοσμιοποιημένες διαδικασίες παραγωγής· η ηθική της εργασίας· η έννοια της οικίας ως μία προσωπική ή συλλογική κατασκευή· οι δομικοί περιορισμοί της ανθρώπινης κινητικότητας και σκέψης· η επιβληθείσα ή η αυτόνομη πολιτιστική ταυτότητα· και οι πρακτικές που έχουν να κάνουν με τη δόμηση της κοινότητας.

Η έκθεση Driftwood, Ή πώς αναδυόμαστε μέσα από τα ρεύματα είναι μία από τις τρεις εκθέσεις (μαζί με αυτές των Michael Wang και Adnan Yldiz) που κέρδισαν ex-aequo το «Curate Award», έναν διεθνή διαγωνισμό υπό την αιγίδα της Fondazione Prada και των Qatar Museums.

Το «Curate Award», που ξεκίνησε τον Μάιο του 2013, έχει ως σκοπό να βρει νέα ταλέντα στην επιμέλεια εκθέσεων και να αποτελέσει ένα έναυσμα για νέες οπτικές στη δημιουργία εκθέσεων. Η διεθνής κριτική επιτροπή επέλεξε τους τρεις νικητές τον Αύγουστο του 2014, ανάμεσα σε έναν μεγάλο αριθμό υποβεβλημένων προτάσεων από 63 χώρες.

Δείτε παρακάτω το χάρτη με τους καλλιτέχνες και τους χώρους:


Φωτογραφία: Meriç Algün