Ο Amir H. Fallah δημιουργεί ζωγραφικά έργα, γλυπτά και εγκαταστάσεις όπου χρησιμοποιεί την προσωπική ιστορία ως αφορμή για να συζητήσει θέματα φυλής, αναπαράστασης του σώματος και αναμνήσεων από πολιτισμούς και κουλτούρες που έχει αφήσει κανείς πίσω. Μέσα από αυτή τη διεργασία, τα έργα του επιστρατεύουν συναισθηματικά αφηγήματα γεμάτα λεπτά νοήματα και αποχρώσεις, τα οποία φέρνουν στην επιφάνεια μια διερεύνηση γύρω από την ταυτότητα, την μεταναστευτική εμπειρία και την ιστορία του πορτραίτου ως καλλιτεχνική σύμβαση. Ο καλλιτέχνης θα δημιουργήσει νέα έργα για τα Δύο Χωριά στο πλαίσιο της φιλοξενίας του στη Μύκονο τον Αύγουστο.

Amir H. Fallah, In My Secret Life. Acrylic on Paper. 11×14 inches. Photo courtesy of Dio Horia Gallery

Amir H. Fallah

Ο Amir H. Fallah (γ. 1979, Τεχεράνη) απέκτησε το BFA του από το Maryland Institute College of Art το 2001 και MFA από το University of California Los Angeles το 2005. Έχει εκθέσει εκτενώς με ατομικές εκθέσεις σε όλες τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου της Μπιενάλε της Βενετίας και την Μπιενάλε της Σάρτζα (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα). Το 2017 έλαβε υποτροφία από το California Community Foundation Fellowship for Visual Artists και το 2015 υποτροφία από Joan Mitchell Foundation Painters and Sculptors Grant. Τα έργα του βρίσκονται σε πολλές συλλογές, συμπεριλαμβανομένου της Microsoft Art Collection, του Nerman Museum of Contemporary Art, του The Smart Museum Of Art στο Chicago και του Salsali Private Museum στο Ντουμπάι. Έχει δημοσιευτεί στο Artsy, το Artnet, το Hyperallergic, το Artillery και πολλά άλλα περιοδικά τέχνης.


Κεντρική φωτογραφία άρθρου: Amir Fallah, The Light Within, 2017,  Acrylic on panel. 91.44h x 66.04w cm, Photo courtesy of Dio Horia Gallery