Το Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης, με αφορμή την συμπλήρωση 21 χρόνων λειτουργίας, παρουσιάζει το συνολικό έργο των αποφοίτων του σε μία μεγάλη έκθεση που θα εγκαινιαστεί στις 2 Οκτωβρίου 2015 στις εγκαταστάσεις της σχολής, στην οδό Θήρας 19.

Το 1994, ο Σπύρος Ορνεράκης, με εφόδια την πολύχρονη εμπειρία του στον χώρο της γελοιογραφίας, της εικονογράφησης και της διαφήμισης, και ανεκτίμητο συμπορευτή την σύντροφό του Τζένη, ιδρύει το Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών «Ορνεράκης».

Διδάσκει με ένα οργανωμένο πρόγραμμα σπουδών για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τους μελλοντικούς εικονογράφους και σκιτσογράφους του τόπου μας και εμπλουτίζει χρόνο με το χρόνο το πρόγραμμα σπουδών με νέα μαθήματα και νέους συνεργάτες. Συμβαδίζοντας πάντα με τις ανάγκες της εποχής, έχει ως στόχο, πέρα από μια ποιοτική εκπαίδευση, και την πλήρη προετοιμασία των σπουδαστών για την επαγγελματική τους πορεία. Φυσικά, δεν έχει ξεχάσει και όσους για την προσωπική τους ευχαρίστηση αποζητούν την απόλαυση του σκίτσου, διδάσκοντας παιδιά και επαγγελματίες.

Η εμπειρία των καθηγητών του Κέντρου Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης και όσων στέκονται δίπλα του ως αρωγοί, το αντάμειψαν με μια πληθώρα αποφοίτων που ακολούθησαν το όνειρό τους και σταδιοδρομούν με μεγάλη επιτυχία στο χώρο των ΜΜΕ και των Εφαρμοσμένων Τεχνών. Αυτούς θέλει να τιμήσει, καθώς και τους τωρινούς σπουδαστές της σχολής, με την έκθεση των 21 χρόνων.

Σχεδιαστές, σκιτσογράφοι, γελοιογράφοι, εικονογράφοι, animators, γραφίστες, web designers, εικαστικοί, μαζεύονται όλοι μαζί σε μια έκθεση για να γιορτάσουν και να τιμήσουν την συνέχιση του έργου αυτού.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν:

Παρουσίαση του διδακτικού προσωπικού του Κέντρου Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης

Παρουσίαση του ακαδημαϊκού προγράμματος 2015 – 2016

– Comics – Illustration Υπεύθυνος: Σπύρος Ορνεράκης Σκιτσογράφος, εικονογράφος, εικαστικός

– Visual Development Υπεύθυνη: Κατερίνα Πάνζαρη visual developer, traditional animator – Συνεργασία με Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης και Pixar Animation Studios

Επιμέλεια και σχεδιασμός έκθεσης:

Γαληνή Λαζάνη

Βοηθοί επιμελήτριες:

Ανδριανάκη Εμμανουέλα, Καλαμάκη Νάσια, Κοντοπούλου Άλκηστις, Χατζηβαγγέλη Μελίνα, Χρυσαφοπούλου Σοφία, Ψημμένου Κωνσταντίνα

Γραφιστική επιμέλεια poster και οπτικοακουστικού υλικού:

Πάνζαρη Κατερίνα