Κάθε εβδομάδα οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας ενημερώνουν για τις παρουσιάσεις βιβλίων, συζητήσεις, εκδηλώσεις, αφιερώματα σε συγγραφείς και άλλες δράσεις.

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022, στις 7:30 μ.μ., στο café bar Κυκεών, στην Ελευσίνα (Σ. Γκιόκα 2, απέναντι από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου)

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, οι εκδόσεις ΜΕΛΑΝΙ και το café bar Κυκεών σάς προσκαλούν στην παρουσίαση των βιβλίων:

ΣΚΟΡΠΙΑ
Κείμενα για συγγραφείς και βιβλία
του Γιώργου Συμπάρδη
και
ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ
Μελέτες νεοελληνικής λογοτεχνίας
του Δημήτρη Δασκαλόπουλου

Για τα βιβλία θα μιλήσουν:
Η Άννα Αφεντουλίδου, ποιήτρια-κριτικός λογοτεχνίας και ο Αλέξης Ζήρας, κριτικός λογοτεχνίας.

Mε τη συνεργασία του Βιβλιοπωλείου Κανάκη

*Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο.

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022, στις 7 το βράδυ, ζωντανά από την ψηφιακή πλατφόρμα Zoom των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Αφιέρωμα στoν Αμερικανό συγγραφέα RAYMOND CARVER έναν από τους σημαντικότερους διηγηματογράφους του 20ού αιώνα με αφορμή τον συγκεντρωτικό τόμο «Τόσο πολύ νερό τόσο κοντά στο σπίτι» που περιλαμβάνει τα αντιπροσωπευτικότερα διηγήματά του.

Θα μιλήσουν ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Διονύσης Μαρίνος, ο συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός Θεοδόσης Μίχος και ο συγγραφέας, ποιητής και μεταφραστής Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης. Τη συζήτηση συντονίζει ο συγγραφέας και διευθυντής της BOOK PRESS Κώστας Β. Κατσουλάρης.

Πληκτρολογήστε τους απαραίτητους κωδικούς στην πλατφόρμα Zoom:
Meeting ID 845 3198 9683
Passcode 758389

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022, στο βιβλιοπωλείο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ (Μητροπόλεως 92, Θεσσαλονίκη)

Ο Σάκης Σερέφας σάς περιμένει από τις 7 το βράδυ για να συνομιλήσει μαζί σας και να σας υπογράψει το νέο του βιβλίο Άνθρωπος Μαρίκα – Από τη Σμύρνη στην Κοκκινιά.

Ένα πεζογράφημα που, με αφορμή τη ζωή της Μαρίκας Νίνου, μιλά για την ιστορία της Ελλάδας από τη Μικρασιατική Καταστροφή μέχρι τα μεταπολεμικά χρόνια. Μέσα από την αφήγηση του Σάκη Σερέφα παρακολουθούμε έναν άνθρωπο παλλόμενο από ένταση και μπρίο, που έζησε μόλις 35 χρόνια, που ερμήνευε τα τραγούδια της ολόσωμη κι όχι μόνο με το λαρύγγι της και που η μοίρα το έφερε έτσι ώστε η ζωή της να συνδεθεί με τις πιο τραγικές περιόδους της ιστορίας της Ελλάδας στον 20ό αιώνα.

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022, στο βιβλιοπωλείο ΧΑΡΤΟΠΟΛΙΣ (Λ. Κηφισίας & Δ. Βασιλείου 1, Ν. Ψυχικό)

Ο Αλέξης Παπαχελάς σάς περιμένει από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι για να συνομιλήσει μαζί σας και να σας υπογράψει το νέο του βιβλίο Ένα σκοτεινό δωμάτιο 1967-1974.

Είκοσι πέντε χρόνια έρευνας χρειάστηκαν για να συγκεντρωθεί το αδημοσίευτο και σπάνιο υλικό για την Επταετία που καθόρισε την ιστορική πορεία της χώρας μας. Το βιβλίο περιέχει μαρτυρίες πολλών πρωταγωνιστών του προσκηνίου και του παρασκηνίου και επικεντρώνεται στον ρόλο των αμερικανικών υπηρεσιών.

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022, στις 6 μ.μ. Εκδήλωση για παιδιά μέσω Facebook

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε διαδικτυακή εκδήλωση με τη συγγραφέα Σάντρα Ελευθερίου την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022, στις 6 το απόγευμα.

Η συγγραφέας Σάντρα Ελευθερίου περιμένει όλους μας, μικρούς και μεγάλους, για να μας αφηγηθεί την ιστορία της, να μας εκμυστηρευτεί ποιος την ενέπνευσε να δημιουργήσει τον ήρωά της και τη γάτα του τη Λάρα, αλλά και για να κατασκευάσουμε παρέα τον αξιολάτρευτο πρωταγωνιστή του βιβλίου της.

Είσαι ΑΣΤΕΡΙ!!! Αυτό μου λένε όλοι! Δηλαδή όχι ακριβώς όλοι… Γιατί ενώ η γιαγιά είπε πως έχω αγγελική φωνή, ο δάσκαλος με έδιωξε από τη χορωδία! Κι ενώ η κυρία Άννα μού είπε πως έχω αστέρι στη ζωγραφική, ο διευθυντής της γκαλερί δεν έδειξε καθόλου ενδιαφέρον για τον πίνακά μου… Μήπως ΔΕΝ είμαι αστέρι τελικά; Κι αν δε βρω ποτέ το δικό μου αστέρι;

Για την κατασκευή θα πρέπει να έχετε μπροστά σας:
-Ένα ρολό χαρτί υγείας
-Μία κόκκινη χαρτοπετσέτα
-Δύο λευκές χαρτοπετσέτες
-Ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο
-Έναν μαύρο χοντρό μαρκαδόρο
-Ένα μαύρο μαρκαδοράκι (πενάκι)
-Μια ξυλομπογιά σε κόκκινο χρώμα
-Ψαλίδι
-Γόμα

Μην το χάσετε!

Για παιδιά από 5 ετών και τους γονείς τους.

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση ζωντανά συντονιστείτε μέσω Facebook.